Звездност

  • Автор:Атанас Звездинов

Избрани стихопрозрения, баснопрозрения, ретропрозрения и хайкупрозрения, сред които ще откриете Сънят е водопад над пещера, Животът ни захвърля в нищета, На дъното на всеки ден е мрак, Омраза ако си посял неволно, Нощта е черна пеперуда, Махалото на късмета, Ода за влюбените и други.

Атанас Звездинов (псевдоним на Атанас Василев Атанасов) е роден на 05.08.1943 г. в София.

Завършил е славянска филология (чешки и български език и литература) в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Работил е в Националното радио, като редактор и главен редактор в няколко издателства. Като директор на Дома на детската книга към Министерство на образованието и главен редактор на списание „Родна реч”.

Издал е тридесет и четири собствени книги за възрастни и за деца - поезия и проза. Сред тях са: „Шепа жива вода”, „Между зъбите на дните”, „Гласът на огъня”, „Осанка”, „Нетленното”, „Мъдрецът”, „Хоро венеца му вие”, „Ангелът пазител”, „Будилник за будни”, „Душа и Дух”, „Баснослов”, „Баснописецът”, „Басно-монолози”, „Божиите очи на пещерата”, „Духовна кръв” /спомени до поискване/” и за деца: „Къщичка без покрив”, „Снимка с шапка невидимка”, „Сандалите на Слънцето”, „Най-хубавото”, „Чувани нечувани приказки римувани”, „Брани-недобрани”.

Единадесет от книгите му са наградени.

Носител е на български и чешки литературни награди. Издал е още шест книги с преразказани от него български и чуждестранни народни приказки и шест преведени книги от чешки, словашки и руски.

Съставил е и е издал 12 антологии, посочени в Уикипедия.

Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и на Съюза на преводачите в България.

Характеристики +
Автор:
Атанас Звездинов
Страници:
296
Издателство:
Захарий Стоянов
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9789540914190
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.