Учител по любов - Семеен роман-мозайка

  • Автор:Йосип Ости

Приказки от словенския писател Йосип Ости за обетованата земя на детството и онези истории, които ни карат да вярваме в доброто, любовта и силата на словото

Характеристики +
Автор:
Йосип Ости
Страници:
180
Издателство:
Панорама
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786197609011
Подробно описание +

„УЧИТЕЛ ПО ЛЮБОВ“ е калейдоскопичен разказ за детството, препълнено с щастливи и тъжни, обикновени и необикновени, веднъж карнавално ярки и контрастни, друг път импресионистично нежни, но винаги вълнуващи с андерсеновски чар истории.

Приказките на Йосип Ости неусетно биха събудили у читателя онова чистосърдечно и любознателно дете, което не спира да живее в кладенеца на сърцето и въпреки всички изпитания вярва в добротата на хората, книгите и гълъбите.

 

Познат и обичан от българския читател като вдъхновяващ поет и есеист от книгите си „Сараевска книга на мъртвите“, „Къща от език“, „Ябълката на Сезан“ и „Нощта на влюбените“, сега за пръв път големият творец се представя у нас и със своето белетристично майсторство. Тази творба, наред с поетичните книги „Младенци на Томаж Шаламун и „Град и дете“ на Алеш Дебеляк, е сред най-забележителните съвременни образци в словенската литература, посветени на необятното чудо на детството.

Людмила Миндова

ЙОСИП ОСТИ е роден през 1945 г. в Сараево от майка босненка и баща словенец. Завършил е филология в Сараевския универ ситет и е бил редактор в издателства, директор на международните литературни празненства „Сараевски дни на поезията“, секретар на писателс кото сдружение и председател на Сдружението на литературните преводачи.

В приятелски връзки е бил с трагично загиналия български писател Георги Марков, много пъти е посещавал България. По време на кървавия конфликт в Босна и Херцеговина Йосип Ости се установява постоянно в Словения, където днес твори и на двата езика - словенски и босненски в Любляна създава издателство, което публикува стотици неголеми по обем книги на съвременни босненски, словенски и други автори, всред които и „Босно, болко моя“ на Блага Димитрова (в превод на Ганчо Савов). Автор е на повече от трийсет книги с поезия, проза есеистика, литературна критика и художествена публицистика. („Салто мортале“, „Барбара и варваринът“, „Сараевска книга на мъртвите“,„Меч и перо“, „Книга за книгите“, "Подземна катедрала "). Съставител и преводач е на антологии, на словенска поезия и проза.

Носител е на най-големи словенски награди за поезия. През 1999 г. стихосбирката му „Крашки Нарцис“ бе призната за най-добрата поетична книга в Словения. Пет негови книги са публикувани на италиански, три на чешки и по две на английски, полски и турски език.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.