Твоят призрак

  • Автор:Ива Викторова

Всеки от нас има своя призрак, от когото му е било трудно да се освободи. Понякога – както в случая – пътят към свободата ражда изкуство. Това съвсем не е обикновена книга с поезия. Тук всяко стихотворение е кадър от любовен филм. Снет отпечатък след пълни самопризнания, направени още на местопрестъплението. Крясък в свръхтихата стая на взаимоотношенията, в която лъжите са изписани с маркер по стените. Стенание от страст или разочарование. Белег от женски нокти по гърба на раздялата. Бавно събличане на страховете на другия. Дупка от цигара в чаршафа на разлюбването. Опит за дълбоко издишване на миналото. Мога да изброявам метафори колкото пожелая, но по-важно е друго – Ива Викторова е поет. И този неин дебют го доказва. Сега е време да заеме мястото си в новата българска литература, което сама си е заслужила. 

 Росен Карамфилов

Характеристики +
Автор:
Ива Викторова
Страници:
77
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786197672008
Подробно описание +

Знаеш ли какво е да затвориш очи и да се събудиш след години, от един много дълъг и продължителен сън…Животът си е продължил по собствените ритми  и методики на действие, до като ти, си само призрак за него. Невзрачен, малък, почти не съществуващ освен на хартия.

Да превърнеш сам себе си в призрак- това е лесно. Да замълчиш и отстъпиш- също.

Да се завърнеш и да свалиш преградата, да изкажеш всички премълчани думи, да върнеш всяко парче на своето място, да започнеш да живееш отначало, да кажеш Аз съм тук..

Вик в празното пространство.

Това беше едно начало, което никой не очакваше, че ще дойде. Но явно всеки получава заслуженото точно, когато му е дошло времето.

Знаеш ли какво е да викаш и страдаш, но никога да не си позволяваш да излиза от теб? Когато честта, възпитанието, религията и отношението са по-силни от теб самия. Мислиш, че можеш да бъдеш всеки, но накрая на деня разбираш, че си никой. Казват ти, че е лесно, но никой не ти показва как да го направиш. Накрая съдбата те принуждава да захвърлиш всичко и да излезеш навън.

И всяка лъжа напусна своя капан, а всяка истина се върна на място.

Моята луна изгря,
сега е само
слънце..

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.