Туут и Пъдъл

  • Автор:Холи Хоби

След успеха на “За Коледа ще си бъда у дома”, американската писателка Холи Хоби и нейните герои Туут и Пъдъл се завръщат с нови приключения в едноименна книга на издателство “Дъбови листа”. С български превод от известната радиоводеща Елена Розберг, луксозната картинна книга в голям формат разкрива красотата на оригиналните акварелни илюстрации, създадени преди повече от две десетилетия. 

Характеристики +
Автор:
Холи Хоби
Страници:
32
Издателство:
Дъбови листа
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786197268157
Подробно описание +

Дванадесет са историите за приключенията на двете прасенца най-добри приятели Туут и Пъдъл, които Холи Хоби създава през своята над 40-годишна кариера на детски автор и илюстратор. Първата книжка в поредицата се появява през 1997 г. и бързо печели сърцата на читатели от всички възрасти. Текстовете са кратки и подходящи за най-малките, но и прецизно формулирани, за да провокират размисъл у възрастните. Топлите картини по страниците, нарисувани в типичния за Хоби акварелен стил, привличат вниманието на децата и любителите на изкуството. Интересът към тях е толкова голям, че през 2008 г. National Geographic Entertainment и Warner Bros създават анимационен сериал, вдъхновен от картинните книги.

Хоби представя два паралелни свята - на прасенцето Туут, което обича да пътува, да опознава нови страни, култури, да се запознава с нови животни, и този на Пъдъл, който се наслаждава на уюта на своето любимо градче, открива радостта в тихите моменти, радва се на заобикалящата го природа, но оценява и комфорта на собствения си дом. 

“Тези прекрасни прасенца Туут и Пъдъл, нарисувани великолепно и толкова невинно, ми откраднаха сърцето веднага! Много се радвам, че мога да издам и втора книжка от поредицата. Сигурна съм, че тези топли илюстрации и текстове ще нахлуят в детските души и ще живеят по-най красивия начин”, споделя Нуша Роянова, издател, писател и художник. 

“Туут и Пъдъл” носи духа на класическите приключенски истории за деца, но и носталгията по дома - толкова присъща за възрастните. Туут започва своето най-амбициозно пътешествие, като всички нас, в първите януарски дни на новата година. Индия, Египет и Испания са само част от страните, които той посещава, докато Пъдъл се наслаждава на смяната на сезоните в Уудкок Покет. Колкото и далеч да отидеш, каквито и приключения да преживееш, осъзнава Пъдъл, сърцето ти винаги ще копнее за топлотата на дома и мястото, където са твоите приятели. 

Макар да не споделят своите приключения физически, Туут и Пъдъл поддържат връзка през цялата година - с картички и писма, които си разменят.

Приятелството им прехвърля континенти и остава живо в сърцата им. Различните им интереси не ги разделят, а ги сплотяват, защото всеки от тях уважава изборите на другия и приема важността им. Именно тук се крие и магията на “Туут и Пъдъл”, която носи вечно актуалните послания за истинската същност на приятелството, основано на взаимно уважение и толерантност. 

Истинското име на познатата ни днес като Холи Хоби писателка, художник и илюстратор е Денис Холи Улинскас. През 60-те години на XX век името Холи Хоби, комбинация от второто име на Денис - Холи и фамилията на съпруга ѝ - Хоби, е дадено на създадената от нея любима на милиони деца героиня на American Greetings. Макар да продава правата върху героинята художничката запазва името Холи Хоби и го използва за свой писателски псевдоним. 

Холи Хоби е част от детството на милиони деца с дванадесетте книги в поредицата “Туут и Пъдъл”, поредицата Elmore, книгите A cat named Swan, Fanny и Gem. 

Елена Розберг е радио и телевизионен водещ, музикален журналист и преводач. За първи път прасенцата Туут и Пъдъл проговарят на български с нейния глас в книгата “За Коледа ще си бъда у дома” (издателство “Дъбови листа”, 2019 г.). 

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.