Сянката на петнистия кон

  • Автор:Енчо Господинов

Книгата на известния български журналист, дипломат и пътешественик Енчо ГОСПОДИНОВ е жанрово нестандартна, защото е смесица от автобиография, политическа сатира, пътеписи от широкия и красив свят преди коронаврусът да го стегне в карантината си. Излязъл от дълбините на родната Добруджа, впоследствие обиколил света многократно като репортер от легендарния вестник "ПОГЛЕД" и като хуманитарен дипломат, авторът неизмевво следво сянката на един петнист кон, който го води от Йовковите зелени степи край морето, до размирни и трагични места като иетна и Кампучия, Афганистан и горяща Югославия, умираща от глад Африка и вълшебните аромати на Латинска Америка, където бродят сенките на Маркес, Неруда и Жоржи Амасу.
Добруджанецът често се среща с тях за интимни разговори. Оттам той прескача до Салисас и Монтърей в Калифарния и зо Кий Уест във Флорид, за да се види с духовете на Стайнбек и Хемингуей, световни репортери, преди да станат световни писател. Тези репортажно-есеистични наблюдения се допълват по изненадващ начин от дипломатическия пласт най-отгоре, натрупан от автора по време на дългата му кариера Женева и Москва, Брюксел и Ню Йорк, Белград и Будапеща, Смолница и Добрич, Варна и Софя. В неговата добруджанска Йокнапатофа той общува с турци и румънски преселници, с днешни роми, известни в миналото като цигани, и по-късно и с елита на световната политика и дипломация, воден от мустанга на детството му.

Характеристики +
Автор:
Енчо Господинов
Страници:
255
Издателство:
Захарий-Стоянов
Корица:
Твърда
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9789540914510
Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.