Седемте континентални първенеца

 • Автор:Атанас Скатов

Поглед от покрива на света с новата книга на Атанас Скатов

 

Това е книга за смелостта и силата на човешката природа – не само да изкачиш най-високите върхове на седемте континента, но и да надскочиш себе си. Книга дневник на човешките преживявания и професионални изпитания в най-високите планини на Земята. Това е и книга апел за спасяването на природата.

Атанас Скатов ни показва, че дори и на растителен режим, всички върхове могат да бъдат изкачени, стига да имаш любов в сърцето, упоритост, издръжливост на тялото и ума, както и силна воля. Прочетете тази книга! Интересните случки и богатият снимков материал ще ви пренесат там, където само малцина успяват да пристъпят – на седемте най-високи континентални върха на планетата ни.

Характеристики +
Автор:
Атанас Скатов
Страници:
658 + цветни снимки
Издателство:
Жанет-45
Корица:
Твърда
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786199170403
Подробно описание +

Купувайки книгата вие подкрепяте предстоящата инициатива на алпиниста Атанас Скатов за зимно изкачване на К2

Атанас Георгиев Скатов е български алпинист, веган, агроном по растителна защита с докторска степен от Хумболт Университет Берлин, Германия. Изкачил е десет върха над 8000 метра (един от тях без допълнителен кислород, три от тях без личен шерп. Скатов е първият българин, изкачил седемте континентални първенеца (т. нар. Седем върха/Seven Summits) (2013 – 2017).

 • Първи и единствен българин изкачил 11 пъти връх над 8000 метра;
 • Първи и единствен българин изкачил четири осемхилядника за една календарна година (за 140 дена);
 • Първи българин успял да завърши проекта „СЕДЕМТЕ КОНТИНЕНТАЛНИ ПЪРВЕНЕЦА“ за изкачване на най-​високите върхове на седемте континента на планетата;
 • Първи и единствен българин изкачил връх Еверест по северния и по южния ръб;
 • Най-бързо българско изкачване на връх над осем хиляди метра – Макалу (8481 м) в рамките на 94 часа – само с една нощувка на базов лагер;
 • Най-​бързо българско изкачване на два върха над осем хиляди метра – ​Еверест и Лхотце за 5 дни и 11 часа през 2017 г;
 • Най-​бързо българско изкачване на три върха над осем хиляди метра – ​Кангчендзьонга, Гашербрум 1 и Гашербрум 2 за 64 дни през 2019 г;
 • Най-бързо българско изкачване на един, два, три, четири, пет, седем и десет върха над осем хиляди метра;
 • Първи веган в света успял да завърши проекта „СЕДЕМТЕ КОНТИНЕНТАЛНИ ПЪРВЕНЕЦА“ за изкачване на най-​високите върхове на седемте континента на планетата;
 • Първи веган в света изкачил връх над 8000 метра без помощта на Шерпа и изкуствен кислород;
 • Златна България: Спортист на месец май 2014 г. за изкачването на връх Еверест.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

 1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
 2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.