Създадени сме и за размишление.../ Биография на Димитър Ив. Шишманов

  • Автор:Елена Михайловска

Настоящата книга е първото цялостно биографично изследване на пътя и творчеството на един самобитен български писател и интелектуалец, широко известен през 40-те години. Само че животът на този любим син на известния проф. Иван Шишманов, е не само насилствено прекършен в началото на 1945г, но името и делото му са също за дълго заличени от паметта на поредни български поколения.

Предлаганата биография се основава на богат документален материал, включително на непубликувани до сега документи и писма от богатия семеен архив на семейство Шишманови, както на преки свидетелства на хора и творци, познавали Димитър Шишманов.


Елена Михайловска е дългогодишен професор в катедрата по социология на СУ “Св. Климент Охридски”. Доктор на изкуствознанието, после на философските науки, изследователските й интереси през годините засягат различни страни на отношенията общество-култура, историята на социалните идеи, биографичните подходи и методи в социалното познание днес и т.н.
Автор е на множество публикации и книги, между които: “Цивилизация и цивилизации: теории и идеи на ХХ век”(Университетско издателство, 1991, 1996); “Памет и преход”(Университетско издателство, 1999); “Митът Париж. Щрихи към интелектуалната биография на едно и повече български поколения” (Университетско издателство, 2001); “Възхвала на (г)локалното или културният факт днес: между глобалното и локалното, между диалога и сблъсъка на цивилизациите”, (СемаРШ, 2006); “Културата на оцеляването. Тържество на тоталитарната власт и/или жестове на съпротива към нея?” (Изток-Запад, 2009).

Характеристики +
Автор:
Елена Михайловска
Страници:
216
Издателство:
Изток-Запад
Корица:
Мека
Година:
2010
Език:
Български
ISBN:
9789543217380
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.