С бомба в леглото - Из разказите на агента на КГБ

  • Автор:Михаил Любимов

Някои шпионски истории са не просто фикция, а реалност. Това е точно такава история - завладяваща книга, разказа от първо лице от съветския разузнавач Михаил Любимов.

През 60-те години на миналия век бившият съветски разузнавач Михаил Любимов е дипломат в Лондон. За него са отворени вратите на най-добрите английски домове, където с неизменната си чаровна усмивка общува с влиятелни политици, с изтъкнати културни и обществени дейци. В тази книга той разказва остроумно за онези, с които му се налага „да воюва“ през вече далечните за нас години на Студената война. Увлекателният му разказ среща читателя и с опасностите на двойната игра, и с любовта, и с крушението на илюзиите на разузнавача.

Любимов избягва шаблоните, показва живите бойци от двете страни на невидимия фронт, които вербуват, обичат и тъгуват. В ход са всякакви средства: подслушване, следене, шантаж, провокации. Книгата е написана в приключенския жанр въз основа на фактологичен материал. Тя е интригуваща, познавателна и се чете на един дъх.

„Разузнаването е изкуство, а не наука (да ме прощават ломоносовците и галилеовците на спецслужбите), главното в тази работа е не само главата, но и личните качества, волята, целеустремеността, смелостта и, пардон, нахалството. Всякакви теоретични обобщения са доста относителни, както ни учи мъдрият Гьоте в своя „Фауст“: „Теорията, друже мой, е суха – зелено е дървото на живота.“ Ето защо изучаването на безкрайно разнообразните истории от практиката на разузнаването и контраразузнаването може да замени цяла година слушане на скучновати лекции на някакви неясни курсове“.

Михаил Любимов

18,99 лв. 17,09 лв.
Характеристики +
Автор:
Михаил Любимов
Страници:
256
Издателство:
Паритет
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786191532650
Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!