Раково отделение

  • Автор:Александър Солженицин

Раковото отделение пък беше и номер тринайсет. Павел Николаевич Русанов никога не бе и не би могъл да бъде суеверен, но нещо сякаш го преряза, когато в направлението му написаха: „Тринайсето отделение". Как не им дойде на ум да нарекат тринайсето някое травматологично или коремно!

Но сега в цялата република не биха могли да му помогнат никъде другаде освен в тази клиника.

- Нали нямам рак, докторе? Нали нямам рак? - с надежда в гласа питаше Павел Николаевич, като леко докосваше зловредната подутина от дясната страна на шията си, която растеше с всеки изминал ден, а отвън беше все така покрита с опъната, безобидна бяла кожа.

- Нямате, нямате, разбира се - за десети път го успокояваше доктор Донцова, изписвайки с небрежния си почерк страниците в историята на болестта. Когато пишеше, слагаше очилата си - правоъгълни, със заоблени ъгли, щом преставаше да пише - ги сваляше. Тя вече не бе млада и бе бледа, с много уморен вид.

Това беше още по време на амбулаторния прием, преди няколко дни. Болните, определени за раковото дори само за преглед, вече не можеха да спят през нощта...

Характеристики +
Автор:
Александър Солженицин
Страници:
646
Издателство:
Комунитас
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786192240219
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.