Пространството в литературата

  • Автор:Маргарита Серафимова

Художественото пространство предлага терен за изучаване на вселената, като ѝ придава форма. Пространството не е нещо, а начин на виждане на нещата. То играе ролята на екран, върху който се проектират различните представи и, чрез симултанността на общия поглед, позволява да видим света като единство. Така пространствеността става неотменим инструмент на разбирането, територия на познанието, път към смисъла.

До каква степен местата и нещата са свързани, говори логиката на паметта ни, която неотлъчно ги сдвоява и често изисква да се върнем на мястото, където ни e хрумнала дадена мисъл, за да я разбудим от забравата. Книгата представлява едно пътуване в топиката и топографията на културата.

Някъде зад пространствените образи и фигури, обаче, се крие механизмът, по който функционира съзнанието и който им отрежда толкова значимо място в начина на мислене. Ето защо, във фокуса на вниманието влиза не само пространственият свят, който ни заобикаля, но и склонността да превръщаме в пространство онова, което самò по себе си няма пространствена структура: интимността, абстракциите, невидимите за погледа рационални и емоционални движения на психиката.

24,00 лв. 21,60 лв.
Характеристики +
Автор:
Маргарита Серафимова
Страници:
412
Издателство:
Фабер
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786190007197
Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!