Приказки за математиката

  • Автор:Яков Перелман

Поредицата „Образователни приказки“ включва книги на световноизвестни популяризатори на науката, които обясняват физичните, математическите и природните закони по начин, който е интересен за децата и разпалва любовта им към науката.

 

В тази книга математиката разказва своята приказна история, която всички ще заобичат

 

„Приказки за математиката“ на Яков Перелман е първата книжка от поредицата, издавана многократно в десетки държави. Тя съдържа приказки и легенди, доказващи колко е важно да знаем законите на аритметиката. Децата ще научат как с помощта на математиката, един чудак надхитрил милионер; колко предци може да има един човек; защо хиндуисткият цар не можел да плати на мъдреца Сета; какво е квинтилион и как привидно малките числа могат да се превърнат във великани, които е трудно дори да си представим.

Книгата е подходяща за деца в начална училищна възраст.

Характеристики +
Автор:
Яков Перелман
Страници:
80
Издателство:
Кипо прес
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786199169711
Подробно описание +

Яков Перелман (1882-1942) никога не е бил учен в съвременния смисъл на това понятие. Не е извършвал научни открития, не е притежавал звания и научни степени, но целия си съзнателен живот посветил на науката. Той не се е смятал за писател, но книгите му са издавани и продължават да се издават в такива огромни тиражи, на които всеки „професионален“ писател би завидял.

Той е първият в Русия популяризатор на физиката, математиката и астрономията, превеждайки техните закони на популярен и достъпен за широката аудитория език. Яков Перелман е първият, който предлага изместването на стрелките на часовника в Русия с час напред, за да се пести от ресурсите, използвани за отопление.

В 30-те години на 20-ти век, той планира и изгражда първия в Русия музей „Дом на занимателната наука“. Всичко в този музей било неочаквано. Даже в бюфета наливали горещ чай от бутилка, поставена в натрошен лед.

Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.