Познатият непознат Марко Тотев

  • Автор:Катя Митова-Ганева

Марко Тотев е роден в далечната 1857 г. в Търново и е единствен син на Кръстина и Тотю Петкови, собственици на хан в старата столица. Съдбата отрежда той да е свидетел и да бъде съпричастен на ония романтични и драматични събития в родния му град от края на ХIХ до 30-те години на ХХ в., които утвърждават младата следосвобожденска държава и с право може да се нарече един от достойните строители на съвременна България.

Текстът е богато илюстрован с:

над 90 цветни снимки;

документи;

факсимилета;

снимки на лични вещи на Марко Тотев.

 

Изключително стойностният и силно емоционален предговор е на доктора на юридическите науки, конституционния съдия проф. Атанас Семов.

В семейството на адвокат Марко Тотев се раждат и възпитават двама български генерали – Георги и Никола, а дъщеря им Кръстина е омъжена за генерал-майор Рашко Атанасов, имащ големи заслуги както за развитието на военната теория и практика, така и за просперитета на старата столица.

В книгата отделни глави са посветени на родовите възрожденски корени на Марко Тотев, на дейността му като професионалист и политик, като председател на Народно читалище „Надежда“ (1905–1907г.), на пословичното му влечение към хазарта, на достойното му семейство. Подобаващо място заемат изложбите, спомените и, разбира се, анекдотите, посветени на тази емблематична личност.

Характеристики +
Автор:
Катя Митова-Ганева
Страници:
92
Издателство:
Фабер
Корица:
Твърда
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786190011156
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.