Относно произхода на видовете чрез цивилизация или запазването на предпочитани раси в сътрудничеството за живот

  • Автор:Константинос Марицас

Основна цел на настоящата книга е да проследи прехода на човека от областта на природата и естествения подбор (Дарвин) до областта на цивилизацията и цивилизационния подбор (Марицас). Това проследяване изисква строго определение на характеристиките и критериите за оцеляване в Природата (оцеляване на силния) и в Цивилизацията (оцеляване на слабия).

Характеристики +
Автор:
Константинос Марицас
Страници:
780
Издателство:
КМ Издателство
Корица
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786197528244
Подробно описание +

Постигането на тази цел изисква от автора да осъществява както обобщаващи и предизвикателни хипотези, така и палеонтологични реконструкции, да намира данни от биологията, химията, психологията и да „прескача“ между днешния свят и неизвестното „тъмно“ минало. Авторът предлага оригинално обяснение на околния свят без закони, цели, принципи, теории, причини и резултати, а само с размисъл и с ежедневен език, освободен от „тежки“ научни и философски понятия.


В началото книгата поставя под съмнение всичките утвърдени за читателя идеи, а в последствие изгражда заедно с него една цялостна теория, която се основава единствено върху Втория закон на Термодинамиката. Книгата започва от създаването на света и стига до човешката (и не само) цивилизация. С малко, но точни оригинални определения се обяснява целият околен свят.

Авторът не се стреми да убеди читателя в правотата на изложеното. По-скоро се опитва да възбуди критичната мисъл, излагайки своите възгледи и цитирайки редица утвърдени философи - Бенджамин У., Броновски Як., Витгенщайн Л., Гаардер Й., Декарт Р., Енгелс Фр., Кант Ем., Лоренц К., Маркузе Х., Расел Б., Хайдегер М., Хюм Д. и др., както и учени – Вайнберг Ст., Дарвин Ч., Елис Дж., Йеттмар К., Лерой-Гурхан А., Лики Р., Лункевич В., Миндел А., Морис Д., Фройд З., Хокинг Ст. и др.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.