Осип Менделщам/ Стихотворения

  • Автор: Осип Менделщам

Осип Емилиевич Манделщам е руски поет и преводач, виден представител на акмеизма, близък приятел на Николай Гумильов и Анна Ахматова. Започва да печата стихове в престижни списания като "Аполон", "Хиперборей" и др. от 1910 година, като се придържа към популярната тогава в Русия поетика на символизма, но в края на 1912 година се присъединява към групата на акмеистите. Първата му стихосбирка "Камък" излиза през 1913 година. През 20-те години издава още стихосбирките "Втора книга" (1923) и "Стихотворения" (1928), две книги проза - "Шумът на времето" (1925) и "Египетска марка" (1928), пише и литературно-критически статии във вестниците. След 1928 година съветските издания спират да печатат негови стихове, като неотговарящи на комунистическата идеология. Заболява от тиф и умира през 1938 година. Непубликуваните му стихове са запазени благодарение на съпругата му Надежда Манделщам, която ги научава наизуст.

 
15,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начин на плащане
Характеристики
Автор:
Осип Менделщам
Страници:
152
Издателство:
Захарий Стоянов
Корица:
Мека
Година:
2012
Език:
Български, Руски
ISBN:
9789540906515
Доставка

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.