Нора - Иван Вазов

  • Автор: Иван Вазов

Иван Гойчев чува за новата пиеса на Ибсен – Нора („Куклен дом“) и решава да заведе жена си на представлението. Иван усеща, че нещата с Любица не вървят добре. Тя е вечно недоволна и той не разбира защо. Истината е, че Любица се е омъжила много млада и е имала големи очаквания от живота и мъжете, тъй като е чела любовни романи и нищо от написаното в тях не се е сбъднало.

Както никой път, Любица се съгласява да иде на представлението. С Гойчев са хладни един към друг, ала щом се връща от представлението, Любица съвсем охладнява към мъжа си и бракът им тръгва към края си. Причината за това е самата пиеса „Нора“, която разказва за жена в нейното положение, също млада и също с дете (Нора има две деца), които оставя и отива да си живее живота

8,00 лв. 7,20 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 7,20 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Подробно описание
Доставка
Начин на плащане
Характеристики
Автор:
Иван Вазов
Страници:
96
Издателство:
Фама+
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786191780990
Подробно описание

Изведнъж Нора става модел за подражание на Любица и един ден до толкова ѝ писва от нейния мъж и еднообразието у дома, че оставя детето си на прислужницата и заминава за София, оставяйки само едно писмо на мъжа си, в което му заявява, че го напуска.

В София живее нейната добра приятелка – Мария Стридлова. Още когато Любица идва, тя опитва да я разубеди да се върне при мъжа си. По време на престоя си Мария я запознава със своята леконрава снаха – Вера. Вера има репутация в София като вятърничава жена. Тя веднага се съгласява с постъпката на Любица и дори я запознава с младия Тихов. Любица и Тихов се влюбват и започват връзка, която не крият от никого.

 

В това време Иван Гойчев е на ръба на лудостта. Той праща писмо след писмо на Любица, умолява я да се върне, обещава ѝ да си затвори очите за всичко, да ѝ прости и обещава, че ще живеят по-добре от тук нататък. Иван дори заминава за Сосфия, но каквото и да прави, Любица се отнася към него с пренебрежение. Тя вече си мечате да се разведе с него и да се венчае за Тихов.

Тихов, който е богат и необразован, има намерение да харчи от парите на баща си цял живот, да живее както му се ще и изобщо не споделя намеренията на Любица. Когато обаче усеща накъде вее вятърът, той се отдръпва от нея и я изоставя. Наранена повторно от собствените си фантазии, Любица много мъчно решава да се върне обратно у дома (вече са минали два-три месеца и е късният август), където я чакат мъжът ѝ и детето ѝ.

Доставка

Доставка

Куриерските услуги се извършват чрез Speedy.

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: До 3 работни дни!

Доставка за страната до адрес: 2.90 лв.

Доставка за страната до офис на куриеска фирма: 2.90 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

 

Начин на плащане

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.