Нора - Иван Вазов

  • Автор:Иван Вазов

Иван Гойчев чува за новата пиеса на Ибсен – Нора („Куклен дом“) и решава да заведе жена си на представлението. Иван усеща, че нещата с Любица не вървят добре. Тя е вечно недоволна и той не разбира защо. Истината е, че Любица се е омъжила много млада и е имала големи очаквания от живота и мъжете, тъй като е чела любовни романи и нищо от написаното в тях не се е сбъднало.

Както никой път, Любица се съгласява да иде на представлението. С Гойчев са хладни един към друг, ала щом се връща от представлението, Любица съвсем охладнява към мъжа си и бракът им тръгва към края си. Причината за това е самата пиеса „Нора“, която разказва за жена в нейното положение, също млада и също с дете (Нора има две деца), които оставя и отива да си живее живота

Характеристики +
Автор:
Иван Вазов
Страници:
96
Издателство:
Фама+
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786191780990
Подробно описание +

Изведнъж Нора става модел за подражание на Любица и един ден до толкова ѝ писва от нейния мъж и еднообразието у дома, че оставя детето си на прислужницата и заминава за София, оставяйки само едно писмо на мъжа си, в което му заявява, че го напуска.

В София живее нейната добра приятелка – Мария Стридлова. Още когато Любица идва, тя опитва да я разубеди да се върне при мъжа си. По време на престоя си Мария я запознава със своята леконрава снаха – Вера. Вера има репутация в София като вятърничава жена. Тя веднага се съгласява с постъпката на Любица и дори я запознава с младия Тихов. Любица и Тихов се влюбват и започват връзка, която не крият от никого.

 

В това време Иван Гойчев е на ръба на лудостта. Той праща писмо след писмо на Любица, умолява я да се върне, обещава ѝ да си затвори очите за всичко, да ѝ прости и обещава, че ще живеят по-добре от тук нататък. Иван дори заминава за Сосфия, но каквото и да прави, Любица се отнася към него с пренебрежение. Тя вече си мечате да се разведе с него и да се венчае за Тихов.

Тихов, който е богат и необразован, има намерение да харчи от парите на баща си цял живот, да живее както му се ще и изобщо не споделя намеренията на Любица. Когато обаче усеща накъде вее вятърът, той се отдръпва от нея и я изоставя. Наранена повторно от собствените си фантазии, Любица много мъчно решава да се върне обратно у дома (вече са минали два-три месеца и е късният август), където я чакат мъжът ѝ и детето ѝ.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.