Нора - Иван Вазов

  • Автор:Иван Вазов

Иван Гойчев чува за новата пиеса на Ибсен – Нора („Куклен дом“) и решава да заведе жена си на представлението. Иван усеща, че нещата с Любица не вървят добре. Тя е вечно недоволна и той не разбира защо. Истината е, че Любица се е омъжила много млада и е имала големи очаквания от живота и мъжете, тъй като е чела любовни романи и нищо от написаното в тях не се е сбъднало.

Както никой път, Любица се съгласява да иде на представлението. С Гойчев са хладни един към друг, ала щом се връща от представлението, Любица съвсем охладнява към мъжа си и бракът им тръгва към края си. Причината за това е самата пиеса „Нора“, която разказва за жена в нейното положение, също млада и също с дете (Нора има две деца), които оставя и отива да си живее живота

Характеристики +
Автор:
Иван Вазов
Страници:
96
Издателство:
Фама+
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786191780990
Подробно описание +

Изведнъж Нора става модел за подражание на Любица и един ден до толкова ѝ писва от нейния мъж и еднообразието у дома, че оставя детето си на прислужницата и заминава за София, оставяйки само едно писмо на мъжа си, в което му заявява, че го напуска.

В София живее нейната добра приятелка – Мария Стридлова. Още когато Любица идва, тя опитва да я разубеди да се върне при мъжа си. По време на престоя си Мария я запознава със своята леконрава снаха – Вера. Вера има репутация в София като вятърничава жена. Тя веднага се съгласява с постъпката на Любица и дори я запознава с младия Тихов. Любица и Тихов се влюбват и започват връзка, която не крият от никого.

 

В това време Иван Гойчев е на ръба на лудостта. Той праща писмо след писмо на Любица, умолява я да се върне, обещава ѝ да си затвори очите за всичко, да ѝ прости и обещава, че ще живеят по-добре от тук нататък. Иван дори заминава за Сосфия, но каквото и да прави, Любица се отнася към него с пренебрежение. Тя вече си мечате да се разведе с него и да се венчае за Тихов.

Тихов, който е богат и необразован, има намерение да харчи от парите на баща си цял живот, да живее както му се ще и изобщо не споделя намеренията на Любица. Когато обаче усеща накъде вее вятърът, той се отдръпва от нея и я изоставя. Наранена повторно от собствените си фантазии, Любица много мъчно решава да се върне обратно у дома (вече са минали два-три месеца и е късният август), където я чакат мъжът ѝ и детето ѝ.

Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.