Непознатият храм на Света София - Част I - Надписи на кирилица и глаголица

  • Автор:Тома Томов

Основната задача на тази книга, представяща оригиналното, второ, разширено и преработено издание на „Непознатият храм на Света София. Част I: Надписи на кирилица и глаголица” е да представи 94 надписа на кирилица и един на глаголица, надраскани в галериите на черквата „Света София” в Константинопол. В нея читателят ще открие пълен каталог на кирилските и глаголическите надписи-графити. Всеки надпис е представен чрез факсимиле, дипломатическо издание и възстановка, придружени с коментар, палеографски анализ и датировка, които ориентират читателя към контекста на предаденото послание.

Преводът на надписите превръща книгата в по-достъпна за по-широк кръг читатели. Ако в днешно време посещението на свято място като „Св. София” е поради „любопитство”, зад което се крие едно просто „отмятане” на поредния обект, придружено с неизменното доказателство - „картинки” в социалните мрежи, то за отколешните посетители отговорът се крие в две думи: „заради молитвата”. Тази молитва може да бъде акт на благодарност, сбъдване на молба, молба за опрощение или търсене на различна подкрепа. Писмото осигурявало по-близък и пряк път в общуването с Бог, макар и без незабавен отговор, а мястото на изписване засилвало действието с вярата в чудотворните му свойства.

Характеристики +
Автор:
Тома Томов
Издателство:
Издание на автора
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786191882465
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.