Наблюдаване на звездите For Dummies

 • Автор:Стив Оуенс
Характеристики +
Автор:
Стив Оуенс
Страници:
432
Издателство:
Алекс Софт
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9789546564221
Подробно описание +

Вдигни поглед към небето и стани истински звездоброец

 

Не ви е необходима диплома по астрофизика, за да разгадаете тайните на Вселената, и тази книга го доказва. „Наблюдаване на звездите For Dummies“ помага лесно да се ориентирате в звездното небе.

Забавен и лесен начин да се захванете със звездобройство и да започнете да разпознавате звездите и планетите - още сега!

Започвайки от планетите на нашата Слънчева система до откриване на почти невидимите обекти от далечни галактики, тази книга предоставя всичко необходимо, за да започнете пътуването си през Космоса.

 • Запознайте се със съседите - опознайте небесната околност - от Луната и Венера до Орион и Седемте сестри.
 • Надникнете в личния живот на звездите - научете основните знания за звездите, като например от какво са направени, различните им видове, колко са, какви са разстоянията между тях и много други.
 • Приближете великолепието - научете за биноклите и различните видове телескопи, как да ги изберете и как да ги използвате, за да виждате по-далеч в космоса.
 • Свържете точките - научете се как да разпознавате съзвездията и да различавате близките звезди, далечните галактики, кълбовидните звездни купове и мъглявините.
 • Проникнете навътре в Космоса - използвайки подробни илюстрации, вие уверено ще се ориентирате из звездите, гледайки ги според различните сезони както в Северното, така и в Южното полукълбо.

 

Отворете книгата и открийте:

 • Инструкции за ориентиране в нощното небе с невъоръжено око;
 • Ръководство за закупуване на подходящ бинокъл или телескоп;
 • Съвети за идентифициране на основните съзвездия;
 • Улеснено представяне на основи понятия в астрономията и астрофизиката;
 • Всичко за фотографското заснемане на звездите;
 • Подробни илюстрации на всички основни съзвездия в двете полукълба.

Стив Оуенс е писател на свободна практика и страстен популяризатор на астрономията. Той е носител на наградата „Кампания за тъмно небе“ за опазване на тъмното небе и е номиниран за наградата „Артър К. Кларк“ за научнопопулярната си дейност.
 

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

 1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
 2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.