На разсъмване

  • Автор:Дария Манева

Стихосбирката „На разсъмване“ впечатлява с драматични, емоционално наситени въпроси, които провокират мисълта на читателя. Техните отговори ще търсим в следващите творби на Дария Манева.

Пътуването към изгрева в поезията на Дария Манева е наситено с драматични обрати на мисълта и емоцията, с едно постоянно и упорито търсене на верния път към хората и към себе си. В стихосбирките: „Дали ще има“, „Равновесие“, „По следите на времето“, „Пътеки“, „Пулс“, „Накъде“, „Възможното“ пътуването се осмисля от нестихващия стремеж към светлината като антипод на застоя и мрака.

Този сакрален порив намира своето потвърждение в новата книга на поетесата – „На разсъмване“. Противоборството между светлината и мрака е драматично. Горчиво и страшно звучат стиховете:

Потъват някъде далече
пътищата без следи,
заспиват спомените, вече
от болката не те боли.

(„Душа“)

Постепенно житейската мъдрост и оптимизмът се превръщат в доминанта:

Когато се разсъмва,
пътят дълго се протяга
към светлата далечина

Мъглата бавно се топи

и спомените зеленеят.

(„Разсъмване“)

След житейските битки, малки и големи, шумни или незабележими, най-сетне се показва спасителният бряг. Настъпва „миг на светла радост“ от „страстен порив към отлитане“ – („Дъх“).

Характеристики +
Автор:
Дария Манева
Страници:
64
Издателство:
Коала прес
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786197536546
Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" : 3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

 

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.