Моят Вагнер - Пламен Карталов

  • Автор:Пламен Карталов

В тетралогията всички солисти са българи - главно от Софийската опера, а също така и наши артисти, които правят кариера в Германия.

За „Пръстенът на нибелунга” има по два или три състава за водещите роли. Дори и в родината на Вагнер няма трупа, която само със свои солисти да постави прочутата тетралогия.

Сред артистите са Мартин Цонев, Николай Петров, Костадин Андреев, Бисер Георгиев, Ангел Христов, Петър Бучков, Мартин Илиев, Даниел Острецов, Красимир Динев, Йорданка Дерилова, Баясгалан Дашням, Цветана Бандаловска, Марияна Цветкова, Благовеста- Мекки Цветкова и др.

Диригент на цикъла е Ерих Вехтер. Художник е Николай Панайотов.

Характеристики +
Автор:
Пламен Карталов
Издателство:
Захарий Стоянов
Корица:
Твърда
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9789540913704
Подробно описание +

Пламен Карталов създава впечатляващи със сценичната си интерпретация произведения от българските композитори Панчо Владигеров, Любомир Пипков и Иван Спасов.

По негова инициатива се осъществяват грандиозни зрелищни оперни постановки на открито – „Ивайло“ от Марин Големинов и „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров, поставени на „Сцената на вековете“ на историческата крепост Царевец във Велико Търново, на същото историческо място, където се развива оперното действие.

По случай 400 години от рождението на оперното изкуство (1997 г.), Пламен Карталов създава фестивала „Опера на площада“, с който превръща най-големия софийски площад – „Александър Батемберг“, в сцена за мащабни оперни спектакли на открито, привличащи оперна публика от цял свят („Аида“, „Атила“, „Кармен“, „Княз Игор“, „Турандот“, „Севилският бръснар“, „Сватбата на Фигаро“, „Цар и дърводелец“, „Мадам Бътерфлай“ и др.). Създава и летния фестивал „Опера в парка“.

През март 2009 г. поставя за първи път в България операта „Дон Кихот“ на Масне. Също, за първи път в България, осъществява своя грандиозен проект – реализацията на гениалната тетралогия „Пръстенът на нибелунга“ от Рихард Вагнер, посветена на 200-годишнината от рождението на композитора. От 2010 г. насам, всяка година поставя по едно заглавие от цикъла (”Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“), а през юни 2013 г., след премиерата на „Залезът на боговете“ (22 май 2013 г.), се играят неговите постановки на всичките части на прочутата тетралогия. „Пръстенът на нибелунга“ се играе за първи път в България и на Балканите и с неговото поставяне Софийската опера и балет се включва в световните тържества, по случай 200-годишнината от рождението на Рихард Вагнер.

Като режисьор гостува в САЩ, Египет, Австралия, Гърция, Кипър, Малта, Сърбия, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Полша, Чехия, Унгария, Турция, Германия, Швейцария, Италия, Япония и др. Има реализиран обширен репертоар – поставя заглавия от Верди, Пучини, Масне, Делиб, Понкиели, Бизе и много още композитори.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.