Монетите на Филипополис – The Coinage of PHILIPPOPOLIS

500.00 лв.

Страници: 203+419
Корица: Твърди корици
Език: Български
Година:2019

Код: 9789549080100 Категории: ,
Номер: 22020

Описание

Монетите на Филипополис – THE COINAGE OF PHILIPPOPOLIS от Иван Върбанов излиза за първи път в тираж от 100 бройки за българската публика.

THE COINAGE OF PHILIPPOPOLIS е уникално постижение на българската археологическа, нумизматична и изследователска дейност. Книгата събира в два тома над 8500 монети, които произхождат от Филипополис. Преобладаваща част от монетите са разпръснати в музеи, галерии и лични колекции из целия свят – албумът, събрал информация за тях, е резултат от дългогодишен труд, който със сигурност ще промени начина, по който изследователите на Античността гледат на нашите земи.

Книгата е издадена в памет на Огнян Гавраилов, неин съавтор, виден нумизмат и ценител. Голяма част от материалите в книгата са негово дело.


Изданието е в два тома и е на английски език.

Монетите на Филипополис, издадени в неговата монетарница през Римския период, са сред най-атрактивните и желани от всеки музей и колекционер. Богатата история на града и разнообразните културни и обществени прослойки се съчетават с многобройните разновидности и прецизната изработка на монетите, за да ги превърнат в уникати. Като най-стария европейски град, Филипополис е източник на изключително количество информация, което рядко намира паралели в Средиземноморския басейн и околните земи.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Монетите на Филипополис – The Coinage of PHILIPPOPOLIS“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.