Мляко и мед

14.00 лв.

Страници: 208
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

Код: 9789542826514 Категории: ,
Автор: Рупи Каур
Издател: Сиела
Номер: 17140

Описание

Мляко и мед достига първо място в престижната класация на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги през 2017 година!

 

мляко и мед е
колекция от поеми за
любовта
загубата
травмата
оскърблението
изцеляването
и женствеността
тя е разделена в четири части
всяка глава има свое отделно предназначение
справя се с различна болка
изцерява различна сърдечна рана
мляко и мед пренася читателите
на пътешествие през най-горчивите моменти от живота
и намира сладост във всеки един от тях
защото сладостта се крие навсякъде
стига само да имаш очите да погледнеш

– за книгата

ти успя да стигнеш до края. със сърцето ми в твоите ръце. благодаря ти. че достигна края успешно. че прояви нежност с най-деликатната част от мен. седни. вдишай. сигурно изпитваш умора. нека целуна ръцете ти. очите ти. те сигурно имат нужда от нежност. изпращам ти цялата си сладост. не бих стигнала доникъде и не бих била нищо без теб. ти ми помогна да се превърна в жената която исках да бъда. която бях прекалено уплашена да бъда. осъзнаваш ли какво чудо представляваш. колко прекрасно бе всичко. и колко прекрасно ще бъде занапред. коленича пред теб. благодаря ти. изпращам цялата си любов към твоите очи. нека те винаги виждат доброто у хората. и нека ти винаги отдаваш добротата си на другите. нека приемаме себе си като едно цяло. нека завинаги бъдем влюбени във всичко което вселената може да предложи. и нека завинаги останем здраво прикрепени към земята. с твърди корени. ходилата ни положени върху земята.

– обяснение в любов от мен за теб

 


С първата си стихосбирка „Мляко и мед“ канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб.

Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

Мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.

Стихосбирката се е продала в повече от 3 милиона копия, преведена е на повече от 35 езика и застава на първо място в класацията на „Ню Йорк таймс“, където остава повече от 100 последователни седмици.

Книгата все още е на първо място в категория „Поезия” в „Амазон”.

„На 24-годишна възраст, Рупи Каур вече е наричана „гласът на своето поколение” – USA Today

Рупи Каур чете едно от стихотворенията си на английски:

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мляко и мед“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.