Кой да знае? Въпроси, които ще ви накарат да се замислите.

15.90 лв.

Страници: 256
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2019

Код: 9786191951949 Категории: ,
Издател: Книгомания
Номер: 20197

Описание

„Кой да знае?“ е забавен гид в света на познанието, в който ще откриете над 130 въпроса, формулирани така, че да провокират вашата любознателност. А отговорите не само ще ви информират, но и ще ви изненадат. Отделните раздели покриват широк спектър от области:

– Време и климат

– Здраве и медицина

– Животни и растения

– Древна история

– Храна и напитки

– Литература

– География

– Химия

– Кино и театър

– Космически пътувания

Всяка от главите завършва с тест, за да проверите наученото.

Кой да знае?

Умира ли се от разбито сърце? Защо на жирафите не им се завива свят? Кой е измислил нарязания хляб?

Бъдете сред най-забавните приказливци в служебните почивки, сред най-начетените на приятелски събирания и сред най-умните на коктейлното парти. Независимо дали се опитвате да впечатлите колегите си или просто се нуждаете от попълване на общата култура, „Кой да знае?” е книгата за вас. Тези истории могат да изненадат и удовлетворят дори най-запалените любители на интересни факти. Книгата обхваща всякакви сфери – от фактите за чумата през Средновековието и за архитектурата в Рим, през малко известните хобита и привички на известните писатели, та до менюто на Международната космическа станция. Със забавните тестове в края на всеки раздел за нула време ще се сдобиете с реноме на всестранно развита личност. Събудете ума си с този сборник, който ще ви накара да възкликнете: „Кой да знае?”

Сара Хърман е британска писателка, редакторка и търсачка на любопитни факти. Работила е за списанията Total FilmStar Wars Insider и за официалните страници на няколко телевизионни сериала, включително „Изгубени”, „Анатомията на Грей”, „Торчууд” и „От местопрестъплението”. Хърман е била редактор на редица други издания, като The IngénueThe Lab Magazine и Get Fresh!. Автор е на книги за LEGO, на The Classic Guide to Famous Assassinations[„Класическият гид на прочутите покушения“] и други. Живее в Норич, Англия.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кой да знае? Въпроси, които ще ви накарат да се замислите.“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.