Какавидите

14.00 лв.

Страници: 208
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2019

Код: 9786190103745 Категория: Номер: 20252

Описание

„Какавидите“ ни показва едно плашещо, но напълно възможно бъдеще, в което познатият свят е унищожен от ядрена война, а малкото оцелели хора живеят в постоянен страх от генетични мутации.

 

Дейвид, главният герой в книгата, е роден в общност на религиозни фанатици, които ненавиждат всяко отклонение от „Божествения модел“. Противоестествените растения и животни се унищожават под съпровода на химни, а мутиралите хора (които вече не се считат за човешки същества) са преследвани и убивани със същия релегиозен плам… освен ако не успеят да избягат в Злите земи, където „дяволът обработва обширните си имения, а Божиите закони са станали за смях“. И Дейвид не вижда нищо нередно в това, защото е отгледан със съвети и предупреждения като „Да бъде благословено нормалното“, „В чистотата е нашето спасение“ и „Пази се от мутанта!“. Докато един ден не открива, че самият той е Отклонение…

Едновременно постапокалиптична фантастика, антиутопия и роман за порастването, „Какавидите“ е книга за религиозния догматизъм и страха от различното, която днес звучи по-актуално от всякога.

 

Задъхано четиво, което държи в напрежение до самия финал… и кара читателя да се замисли за ефимерността на цивилизацията, която сме изградили.

 – Бостън Глоуб

 

Брилянтен роман… Първокласна научна фантастика, която ще радва поколения от читатели.

 – Отава Ситизън

 

„Какавидите“ изпреварва и превъзхожда много от днешните антиутопични трилъри… Тя изследва нетолерантността и фанатизма, докато препуска към един наистина неочакван финал.

– Сиатъл Таймс

 

Може би най-въздействащата и мъдра творба на Джон Уиндъм.

 – SFReview.net

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Какавидите“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.