JavaScript в примери и задачи

29.95 лв.

Страници: 554
Корица: Мека
Език: Български
Година:2018

Код: 9786197356304 Категория: Номер: 15812

Описание

Тази книга ще ви помогне самостоятелно да научите JavaScript – един от най-популярните и търсени езици за уеб програмиране.
С негова помощ ще разширите функционалността на уеб страниците си и ще реализирате функции, които не могат да бъдат постигнати чрез стандартните HTML тагове. Невъзможно е да си представим професионален уеб програмист, който да не знае JavaScript.

Опитът показва, че най-доб­ре и най-лесно програмиране се учи с примери. Освен това е много трудно да се обясни дадена концепция или подход, ако те не са придружени с практически материал. Затова авторът е избрал именно този начин за структуриране на материала в книгата.
Съдържанието е разделено на три части.
В първа част са обяснени начините за реализация на скриптове и основните синтактични конструкции на езика – променливи, оператори, функции.
Във втората част са представени методите на обектно ориентираното програмиране в JavaScript. Показано е и как се работи с масиви и обекти.
Третата част, която е практическа, е посветена на писането на скриптове за уеб документи.
Разглежда се обработката на събития, работата с обекти, методи, изображения. Тук постъпково са анализирани полезни примери от практиката. За по-доброто усвояване на материала, в края на всяка глава има резюме, в което се отделят основните и най-важни моменти, обсъждани в нея. Авторът е положил максимални усилия да направи съдържанието достатъчно разбираемо и нагледно, а изучаването на JavaScript увлекателно.
Кодовете на примерите от книгата са предоставени за безплатно сваляне и тестване

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „JavaScript в примери и задачи“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.