Еволюция на всичко

17.90 лв.

Страници:392
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

Код: 9789542824596 Категория:
Автор: Мат Ридли
Издател: Сиела
Номер: 16073

Описание

Книгата на Мат Ридли „Еволюция на всичко“ от издателство Сиела ни разкрива логиката на еволюцията в един по-общ план.

1.Човешкото общество се променя непрестанно. Следва крива на развитие, точно както природата и разбира се вселената.
2.Измененията в човешките навици, структури и закони са неизбежни.
3.Еволюцията има собствена инерция, която черпи енергия отвътре.

По-голямата част от света на човека е резултат от действията на хората, но не и от плановете – те се появяват от отношенията между милиони, но не от плановете на единици.

 

„Изключителна книга – лесна за четене, лесна за разбиране, лесна за приемане. Сред всички силни текстове по темата „Еволюция на всичко“ е най-добрата в описанието на силите на еволюцията.“
Washington Times

Човешкото общество еволюира непрестанно. Книгата на Мат Ридли е най-добрият начин да се проумее как се променя човешкият свят – досущ като природата около нас. Измененията в човешките институции, предмети и навици са постепенни, неотклоними и неизбежни. По-голямата част от тях са резултат от действията на хората, но не и от планирането им – те се появяват от отношенията между милиони, но не от плановете на единици.

Събирайки на едно място впечатляващо количество доказателства от науката, икономиката, историята, политиката и философията, Ридли разбива мита, че големите събития се диктуват отгоре, независимо дали от политици, бизнесмени, учени или религиозни водачи. Точно обратното – най-големите ни постижения се формират по естествен еволюционен път. И разбирането на тези механизми показва поне малко накъде отиваме.

Ридли оборва идеята за намеса отгоре и ясно показва как еволюционната теория е приложима при описването на Вселената, морала, гените, икономиката, културата, технологията, ума, популацията, образованието, историята, управлението, бог, парите… и бъдещето.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Еволюция на всичко“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.