Въведение в генетичната генеалогия

35.00 лв.

Страници: 192
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

Категория:
Издател: Атеа Букс
Номер: 15132

Описание

Настоящият труд обхваща основно теорията на генетичната генеалогия – класическа генетика, методи за изследване и секвениране на човешкия геном, хромозомната ДНК, автозомите. Представя Y – хромозомата и митохондриалната ДНК, генните мутации – видове и причини за появата им. Следва пълно описание на мъжките и женските хаплогрупи, особенно ценен справочник, който проследява възникването и миграциите им.

Особенно внимание се отделя на античната ДНК и генеалогията в помощ на историята, антропологията и археологията. Не на последно място са и приложенията в медицината и изследването на заболявания, предизвикани по наследствен път.

Студията „Въведение в генетичната генеалогия“ е насочена към европейското и по-точно, балканскотото наеление. Това е първата книга на български език с т. нар. разширена реалност свързана с тази тема. Тя е луксозно изпълнена на хромирана хартия, богато илюстрована с цветни карти, схеми и фигури. Насочва читателя какъв генетичен тест да избере за да открие своите генетични роднини, произхода на своите пра-родители и да подбере най-точно генетичния тест необходим за тези изследвания. Книгата може да се чете от хора със средно образование, без специална подготовка по биология, генетика или медицина.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Въведение в генетичната генеалогия“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.