Какво трябва да знаете за детето си

9.95 лв.

Код: 9789548898997 Категории: , Номер: 9413

Описание

В книгата „Какво трябва да знаете за детето си“ се представят фундаментите на Монтесори философията, в основата на която стоят хармонията на детето с околния свят, уважението към личността, дисциплината, честността и най-вече вярата в естествено заложения стремеж на човек към развитие и свобода. Изданието съдържа в себе си резултати получени от прилагането на метода, представени от самата Мария Монтесори.

На детето трябва да се даде свобода, за да следва законите на естественото си развитие и креативния импулс, който му позволява да изгради себе си. Когато тази прекрасна книга се озове в ръцете ви, ще започнете да гледате по съвсем нов начин на възпитанието и на вашето дете. Ще откриете отговори на основни въпроси като:

– Какви са техните характеристики?
– Какви са условията, в които най-пълноценно да протече това ранно детско развитие?
– Какви са нуждите на детската психика в ранните стадии от детското развитие?
– Съществуват ли някакви естествени или установими периоди в умственото развитие на детето?
– Какъв тип подкрепа и обучение може да се предложи по време на тези периоди?

–––––––
Преводът на това издание е проверен от рецензент, назначен от AMI. Международната Монтесори асоциация (AMI) е основана от Мария Монтесори през 1929 г. и е пазител на историята на движението Монтесори. Тя се грижи за целостта на завета на Мария Монтесори. В тази си роля AMI е отговорна за ясното представяне на философията и практиката на Монтесори, за да отговори тя на нуждите на децата и да повлияе на образователните парадигми в един бързо променящ се свят.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Какво трябва да знаете за детето си“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.