Да научим съгласните

13.00 лв.

Страници: 48
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

Код: 9786197280586 Категория: Номер: 17334

Описание

„Да научим съгласните“ от системата „Шарени кубчета“ е предназначена за бързо и забавно ограмотяване на българските деца.

Книгата съдържа:

– Приказката „Празникът на буквите“, която учи децата как да познават и дапишат съгласните букви.

– Разгъвките на 7 допълнителни кубчета, които децата трябва да изработят и прибавят към останалите кубчета от системата.Четири от кубчетата са черно-бели. На стените им са изписани най-често срещаните двубуквени съчетания на съгласни. Върху стените на другите три кубчета са изписани едни от най-употребяваните срички. Децата сами трябва да оцветят стените на сричковите кубчета с цвета на сричкообразуващата гласна преди да ги сглобят.

– Стикери на букви, които детето трябва да отлепи от своята книжка и да залепи върху точно определено кубче на точно определено място, за да се поправят кубчетата на Дългун, Дългунчо или Тумбачо.

Планинските жители честват празника на буквите по време на Пролетния панаир, който се провежда в Имението на съгласните, разположено на поляната върху билото на планината.

В Салона на буквите в центъра на Панаира се събират всички деца и техните близки. Празникът на буквите се ръководи от майка Азбукария и татко Стандарт Правописен. Техните близнаци Дългун и Дългунчо и брат им Тумбачо показват на децата от залата как се пишат буквите, за които всеки от братята отговаря. Те правят това с усърдие, артистичност, талант и находчивост. Децата лесно запомнят новия буквен знак и с радост започват да изписват с шарените кубчета всички продиктувани думи, окуражавани от публиката с възгласи „Браво“ и с ръкопляскания.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Да научим съгласните“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.