50 постни рецепти

12.00 лв.

Код: 9789542917526 Категория:
Издател: Гурме
Номер: 4114

Описание

Постните ястия са в основата на почти всяка позната национална кухня. Няма как да е по друг начин – земеделието, това толкова важно цивилизационно откритие, е възникнало именно с отглеждането на растения за храна.

Замислете се само колко много селскостопански култури съществуват и помислете за всички възможни комбинации между тях. Ето в този момент ще успеете да си представите една миниатюрна част от разнообразието на постната храна. Салати с плодове и варива, топли или пък студени супи с традиционно или новаторски съчетани зеленчуци, неизброими ястия, приготвени с всевъзможни кулинарни техники и овкусени с уханни комбинации от подправки – хиляди и хиляди рецепти, сътворени според народните знания или пък с класически подход.

В книгата „50 постни рецепти“ са представени подбрани авторски кулинарни предложения на Ивелина Иванова, шеф-готвач на menumag.bg, списание „Меню“ и Кулинарно училище „Меню“. Рецептите са създадени без животински продукти, което ги прави подходящи както за вегетарианци и вегани, така и за хора, които се съобразяват с религиозните пости или със специфичен медицински хранителен режим. Независимо от липсата на месо и млечни продукти ястията в книгата са балансирани като хранителна стойност и съотношение на основните хранителни вещества – въглехидрати, протеини и мазнини.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „50 постни рецепти“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.