Стая с изглед

15.00 лв.

Страници: 248
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

Код: 9786190102502 Категория: Номер: 16838

Описание

Пътуването до Флоренция се оказва съдбовно за младата англичанка от средната класа Луси Хъничърч. Пред очите ӣ се разкрива един нов свят благодарение на новите хора, с които се среща в пансиона на синьора Бертолини: ексцентричната писателка Елинор Лавиш, безцеремонният господин Емерсън и най-вече – неговият пламенен син Джордж. Разкъсвана между копнежа си по романтиката и искреността и строгите ограничения на възпитанието и нравите от Едуардианската епоха, девойката е изправена пред избор, който завинаги ще промени живота ӣ.

Класикът на ХХ век Е. М. Форстър вече е добре познат у нас с романите си „Хауардс енд“, „На гости в Индия“, „И ангелите не смеят да пристъпят“, но „Стая с изглед“ излиза на български език за пръв път.

––––––

Бях приятно изненадан да открия, че тази книга, която бях харесал по време на гимназиалните си години, сега е още по-очарователна и прекрасна, отколкото я помня. Не съм сигурна какво точно ме провокира да я прочета отново, но се радвам че го направих. В мига, в който започнах да прелиствам страниците, ми стана много трудно да я оставя, за да върша и други неща.

Читателско мнение

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Стая с изглед“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.