Пътека за отвъд

24.00 лв.

Страници: 400
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2019

Код: 9786190103912 Категория: Номер: 20371

Описание

Настоящият том с избрани произведения на големия български писател, преводач и просветител Агоп Мелконян (1949-2006) включва романа „Смърт в раковината” и 23 разказа и новели, които го издигат до върховете на световната литература.

 

Агоп Мелконян е Писател, който умее да слиза до стъпалата на болката в човешката душа, предпочита да се влачи по пътя на Страданието, отколкото да подтичва по магистралата на прогреса, вниманието му е привлечено от антиутопичното. И прави всичко това проницателно, артистично и с усет за атмосфера.
Проф. Огнян Сапарев Фантастиката на Мелконян е метафорична, фантастика на преносните значения и подтекста. Тя го представя като фантаст с широк спектър на стилноизобразителните възможности, при който не може да става и дума за някакви строги жанрови рамки с ограничаващи твореца функции. Проф. Людмила СтояноваВсяка прочетена страница от този писател е стъпалце нагоре и над… Приживе човекът вселена Агоп Мелконян ни водеше в като че ли несъвместимите свои търсения – балетрист, поет, преводач, драматург и публицист, интерпретатор на модерната световна наука или на арменската литература от времето след Спасителя.

Велко Милоев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пътека за отвъд“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.