Тихата вяра в ангели

14.99 лв.

Страници: 464
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2017
Код: 9789546410962 Категория: Номер: 13341

Описание

Смъртта дойде да ни посети през лятото на 39-а. Изкусна, методична, непризнаваща моди и пристрастия; безразлична към Пасхи, Коледи, празници и традиции; дойде студена и безчувствена – бирник, събиращ просрочените дългове.

Смъртта посещава много пъти малката провинциална общност на Огъста Фолс, където живее дванайсетгодишният Джоузеф Воон. В деня, когато намира перо – тънко и бяло като от крило на ангел – той загубва баща си, а скоро след това брутален убиец отнема живота на момиче, в което тайно е влюбен. Това е първото от серията убийства, които гнетят градчето през следващите години. За да защитят общността, Джоузеф и приятелите му сформират доброволен отряд – „Пазителите” – и се заклеват да бдят над Огъста Фолс. Но убиецът винаги им се изплъзва и момичетата умират едно след друго. Дори когато убийствата като че ли спират, една ужасяваща сянка продължава да преследва Джоузеф дълго след като напуска родния си град, за да стане писател. Миналото няма да бъде погребано и много години по-късно той е принуден да се изправи срещу злото, което е помрачавало целия му живот…

„Не са много красиво написаните романи, които са едновременно и големи мистерии. Също като „Мъжете, които мразеха жените” (The Girl with the Dragon Tattoo), „Тихата вяра в ангели” е един от тях.” – ДЖЕЙМС ПАТЕРСЪН
„Това не е поредният досаден роман за сериен убиец, а неистова история, разказана с отчетливия глас на Елъри, която му отрежда място на най-горния етаж на криминалния жанр.” – СЪНДИ ТЕЛЕГРАФ

Награда на Странд за най-добър трилър (2009)
Prix du Roman Noir, награда (2009)
Livre De Poche, награда (2010)
Гардиън 1000
–––––––

„Тихата вяра в ангели” е красива и обсебваща книга. Това е едно изключително постижение на Р. Дж. Елъри.”
– МАЙКЪЛ КОНЪЛИ

„Омагьосваща история, чиято интрига ще ви води от страница към страница, без да можете да спрете до кулминационния финал. Забележителният талант на Р. Дж. Елъри да се спуска в неизвестното го утвърждава като майстор на жанра. Съвършеният автор за късно през нощта.”
– КЛАЙВ КЪСЛЪР

„Елъри ме грабна и ме понесе шеметно със своята изключителна, елегантна и елегична проза. Това е един завладяващ, неустоим трилър от най-висока класа.”
– „ГАРДИЪН”

„Тихата вяра в ангели” е силен, богат, емоционално наситен роман с голяма психологическа дълбочина.”
– ДЖОНАТАН КЕЛЕРМАН

„Р. Дж. Елъри е необикновено талантлив и завладяващ писател и всяка негова следваща дума, всяко следващо изречение издига „Тихата вяра в ангели” високо над жанра.
– АЛЪН ФЪРСТ

„Най-необикновеният роман за сериен убиец, който някога съм чел. Той ме накара да плача и да се смея и ме държа буден до ранните часове на утрото.”
– МАЙКЪЛ РОУБОТЪН

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тихата вяра в ангели“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.