Джошуа

20.00 лв.

Страници: 260
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2017

Код: 9786197419023 Категория:
Издател: Hybrid books
Номер: 14211

Описание

През 2008 година осемнайсетгодишният Антъни Джошуа за пръв път прекрачва прага на боксова зала в Северен Лондон, тогава никой дори не предполага с какъв светкавичен възход ще се превърне в звезда. Още като аматьор смайва всички видели го на ринга. На световния шампионат в Азербайджан си извоюва сребърен медал. В зрелищен двубой на финала на Лондон 2012, пред своята публика у дома, печели олимпийско злато. Професионалният ринг го зове и Джошуа отвръща. Побеждава с нокаут в първите си деветнайсет двубоя и така се изкачва до върха в професионалния спорт, стремежът му вече е да има своето място в историята на бокса.

Биографията на Антъни Джошуа предлага проникновен поглед върху историята на шампиона. Разказана е от писател, който лично наблюдава превръщането на Джошуа в звезда, следва го от първите му двубои като аматьор до решаващите мачове за титлите. Тя разкрива боксьор с невероятно самообладание, който храни дълбоко уважение към своите предшественици и е непоколебим в решението си да успее. Светът на бокса в тежка категория се изпълва със светлината от присъствието на нов герой, чието име е Антъни Джошуа.

––––––

Джон Денън е спортен журналист, пише за Боксинг нюз – най-старото списание за бокс в историята, и е редактор на неговия уебсайт. Като журналист е отразявал две олимпийски игри и значими спортни събития в Лас Вегас, Ню Йорк, Азербайджан, Казахстан, Корея и Макао. Интервюирал е някои от най-големите имена в бокса и е проследил кариерата на Антъни Джошуа от първите му мачове като аматьор до Лондон 2012, както и победите му за спечелването и защитата на световната титла при професионалистите.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Джошуа“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.