Цар на историята – настолна игра за цялото семейство

25.90 лв.

Код: 6720493158821 Категория:
Номер: 19095

Описание

Представяме на вашето внимание първата по рода си настолна игра за българската история, разработена от ученици!

СЪДЪРЖАНИЕ: 90 карти със събития от българската история, 30 специални карти и игрално поле

ВЪЗРАСТ: 7+
БРОЙ ИГРАЧИ: 2-8 души
ВРЕМЕ: 30-45 минути за една игра

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но със сигурност е и преди цар Петър да започне гонения срещу богомилите? А дали е преди, или след обявяването на Велики Преслав за българска столица? В „Цар на историята“ това са въпроси, които често ще си задавате, когато дойде вашият ред. Има само една цел – да бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти вярно.

Играейки, вие не само ще научите много за важните събития от българската история и тяхната последователност, но и ще се забавлявате. Не са ви необходими никакви предварителни знания, дори най-добрият историк не е застрахован от загуба, защото картите на съдбата могат да обърнат развоя на играта във всеки момент!

Играта стимулира интереса към българската история, развива логическото мислене и събужда състезателния дух, но най-важното – поставя в центъра на своята мисия родолюбието и знанието.

„Цар на историята“ се издава от сдружение „Българска история“. Тя е дело на гимназисти от 19.СУ „Елин Пелин”, които я разработват под ръководството на своя класен ръководител.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Цар на историята – настолна игра за цялото семейство“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.