Константинополският кодекс

  • Автор:Георги Джилянов

Загадката на Константинополския кодекс

На дъното на Черно море край нос Калиакра е намерена амфора с документи от Късната античност. Те принадлежат на Несторианската църква, предшественик на днешната Асирийска източна църква. Документите мистериозно изчезват от Института по археология към БАН, където се изследват и превеждат. Единият от изследователите е убит. Кой има интерес ценната находка, наречена Константинополки кодекс, да бъде скрита? И защо?

Сред изчезналите документи е непознато евангелие, разкриващо факти за историческата личност на Иисус

Романът предлага, както интересна криминална интрига, така и една амалгама философия, древни и по-нови факти и загадки.

Характеристики +
Автор:
Георги Джилянов
Страници:
408
Издателство:
Издателство „Изкуства“
Корица:
Мека
Година:
2020
Език:
Български
ISBN:
9786197243918
Подробно описание +

Откъс от завладяващия исторически криминален роман на Георги Джилянов

Константинопол, август 435 г.

Новият Рим – Константинопол – гъмжеше от народ. И гостите, и жителите му имаха усещането, че се намират в центъра на света. И това усещане беше почти реално – кервани от камили и мулета или от конски каруци, натоварени със стоки и хора, пристигаха всекидневно от изток и запад, а по улиците и пазарите се чуваха толкова много различни езици и говори, че градът наистина изглеждаше като световна столица.

Местните разпознаваха прииждащите само по дрехите и носиите, но и това невинаги помагаше – хората в града изглежда нямаха чет. Хановете и странноприемниците бяха целогодишно претъпкани и на повечето от гостите се налагаше да спят на открито – някои в каруците си, други направо на земята. Сякаш някаква невидима сила беше привлякла на това място хора от целия цивилизован християнски свят. И това си имаше своето обяснение.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.