Импулси и Миражи - внушения и неволи в мемоарите на един учен

  • Автор:Калин Дудов

Книгата на Калин Дудов ни пита - Защо насилието, страхът и корупцията винаги ни съпътстват. Расисти ли сме. Набира ли сили евгениката. Противоестествено ли е да сме атеисти

 

Едно момче лети в съня си. Прелита безгрижно през годините, разминава се с теоретичната физика и се отдава на новото чудо на века – компютрите. Не след дълго е обсебен от другото чудо на 20. век – молекулярната биология. Научните му успехи и планове привличат вниманието на службите за национална сигурност.

 

Живеем в свят на миражи, който все по-малко разбираме, насочвани от импулси, които отдалечават разума

 

Калин Дудов е отраснал, учил и живял в София. Занимавал се е с молекулярна биология, с компютърно програмиране и бизнес. Споделя времето си между България и САЩ.

Едно секретно досие от годините на Студената война оживява на страниците на книгата, заедно със спомените на автора и погледа му към наследството, с което навлизаме в бъдещето.

 

Характеристики +
Автор:
Калин Дудов
Страници:
288
Издателство:
Калин Дудов
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786199178515
Подробно описание +

Вербуван е за изключително опасна мисия – проникване в американското разузнаване. На най-високо ниво в българската Държавна сигурност е изработена и одобрена необичайна стратегия. В апогея на Студената война ученият започва работа в САЩ в елитен изследователски център. В Манхатън е задържан български разузнавач по обвинения в ядрен шпионаж. Неговият колега е определен да ръководи учения в илюзорната му мисия. Между тях възниква конфликт с непредвиден завършек…

Героят е един, но личността му е противоречива. Темата за несъвършенство на съзнанието, противостоящо на древните инстинкти, буди интереса му, провокира въпроси:

Защо насилието, страхът и корупцията винаги ни съпътстват. Расисти ли сме. Набира ли сили евгениката. Противоестествено ли е да сме атеисти.

Ученият навлиза в генното инженерство, но го застигат съмнения и тревога – готови ли сме за изненади.

Въпросите са много, а приемливи отговори трудно се намират.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.