Хубави неща - Джанел Браун

  • Автор:Джанел Браун

Една съвършена измама събира две съвсем различни жени - едната измамница, а другата наследница - в неустоимо четиво от автор на бестселъри на New York Times

Характеристики +
Автор:
Джанел Браун
Страници:
592
Издателство:
Интенс
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9789547833234
Подробно описание +

Пътищата на Нина, Ванеса и Лаклан се пресичат тук, на студения бряг на езерото Тахо, където преплетените им животи отстъпват място на една зима, изпълнена със стремежи и желания, двуличие и отмъщение.

Този удивителен, изпълнен с обрати, интригуващ роман представя известната писателка Джанел Браун в най-добрата ѝ форма, описвайки две блестящи, наранени от живота жени, които се опитват да оцелеят в най-голямата игра на измама и разрушение, в която някога ще им се наложи да участват.

Преди години Нина се поддава на идеята, че дипломата ѝ по свободни изкуства ще ѝ осигури удовлетворяваща кариера. Когато тази мечта се сгромолясва, тя започва да краде от богати деца в Лос Анджелис заедно с хитрия си ирландски любовник, Лаклан. Нина е учила занаята от най-добрите: майка ѝ е истинска майсторка на измамите, която се блъска, за да осигури на дъщеря си прилично детство въпреки белязания от непрестанно местене живот, който двете водят.

Но когато майка ѝ се разболява, Нина рискува всичко, за да ѝ помогне, дори това да означава да участва в най-дръзката и опасна измама досега.

Ванеса е привилегирована млада наследница, която иска да преуспее. Вместо това тя става Инстаграм инфлуенсър - пътува по целия свят, получава безплатни дрехи и продукти и позира за снимки в екзотични места. Зад примамливата фасада обаче се крие живот, белязан от трагедия. След развален годеж, Ванеса се оттегля в огромното семейно планинско имение Стоунхейвън, място с мрачни тайни не само от миналото на Ванеса, но и от това на едно объркано и измъчвано от проблеми момиче на име Нина.

Надникни между кориците на книгата

Всеки престъпник си има начин на действие и ето какъв е моят: аз наблюдавам и чакам. Проучвам какво имат хората и къде го държат. Лесно е, защото те ми показват. Профилите им в социалните медии са като прозорци към техния свят, които отварят, молейки ме да надзърна вътре и да си отбележа онова, което ме интересува. Алексей Петров например открих в Инстаграм – в поредния ден, когато разглеждах снимките на непознати, докато погледът ми беше привлечен от банановожълто бугати и мъжа, седнал на капака му със самодоволна усмивка, която ясно ми показваше какво точно мисли за себе си. След около седмица знаех всичко за него: кои са приятелите и семейството му, къде обича да купонясва, бутиците, където пазарува, ресторантите, в които се храни, клубовете, където пие, както и пълната му липса на уважение към жените, обичайният му расизъм и огромното му его. И всичко това удобно геолокализирано, маркирано с хаштаг, каталогизирано, документирано.

Наблюдавам и чакам. И после, когато се открие възможност, вземам. Можете да се доберете до този тип хора по-лесно, отколкото бихте могли да си помислите. В края на краищата те представят на света точно описание на своите разписания минута по минута: единственото, което трябва да направя, е да се изпреча на пътя им. Хората отварят вратите си на хубави, добре облечени момичета, без да си правят труд да задават много въпроси. А после, щом се озовеш вътре, всичко е въпрос на подходящ момент. Да изчакаш чантичката да остане на някоя маса, докато собственичката є е в тоалетната; да изчакаш да наизвадят електронните цигари и да се напият достатъчно; да изчакаш някоя купонджийска тайфа да те повлече със себе си и пред теб да се открие онзи идеален момент на невнимание.

Именно това ще се случи на Алексей Петров: след няколко седмици, когато тази нощ (и моето присъствие в нея) е избледняла и се е превърнала в бегъл, помътен от кокаин спомен, той ще стегне багажа си в куфари на „Луи Вюитон“, за да прекара една седмица в Лос Кабос с дузина от неговите богати приятелчета. Ще постне в Инстаграм снимки как се качва на борда на #гълфстрийм натруфен в дрехи на #версаче, отпиващ #домпериньон от шампаниера от #масивнозлато, препичащ се на палубата на някаква яхта с #красивихора в #мексико. И докато го няма, пред празната му къща ще спре фургон.

На фургона ще има надпис, рекламиращ несъществуваща фирма за реставрация и съхранение на произведения на изкуството, за всеки случай, ако някой от съседите наблюдава от вътрешността на собствената си затворена крепост. (Никой няма да наблюдава.) Моят партньор – Лаклан, мъжът в леглото ми – ще влезе в къщата, използвайки кодовете за портата и алармената сигнализация, с които съм се сдобила. Той ще избере предметите, които съм му посочила – два от не толкова ценните часовници, чифт копчета за ръкавели, украсени с диаманти, креслата на Джио Понти, онази италианска масичка за канапе и още няколко интересни вещи, – и ще ги натовари във фургона.

Бихме могли да откраднем още доста неща от Алекс, не не го правим. Вместо това спазваме правилата, които наложих, когато за пръв път влязох в тази игра преди няколко години: не взимай твърде много; не бъди алчен. Взимай само онова, чиято липса няма да се усети. И кради само от онези, които могат да го понесат.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.