Гранично/Безгранично - Антиномиите в творчеството на Станислав Памукчиев

  • Автор:Елена Олимпиева

В произведенията и творческите търсения на художника Станислав Памукчиев наблюдаваме множество символи с дълбочина на внушение, носещи заряда на антиномни въпроси. Такива са противопоставянето на черното и бялото в монохромността на избора и колоритния подбор. Също така и използването на естествени материали, употребявани в бита на първобитните общества, са противопоставени на иновативността на художествената техника.

Характеристики +
Автор:
Елена Олимпиева
Страници:
252
Издателство:
Сиела
Корица:
Мека
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9789542834120
Подробно описание +


На фокус е сблъсъкът между вида на материала, неговата структура, поведение и съдържание в комбинация със съвременно търсене и внушение.

Огънят, изгарянето, претопяването и пепелта, разгледани паралелно като технология и ритуалност, са носители на огромен архетипен заряд. За анализиране на използваната техника се извеждат множеството психологически, исторически и културни основи, които са първопричина за нейното прилагане.

Текстът е наситен с търсения, промени, иновации, психологически анализи и запълва едно недокоснато пространство от пластове на модерното изкуство и психологията на изкуството. Станислав Памукчиев надгражда творческите опори на съвременното изкуство и доказва, че културните събития е необходимо да носят дълбинната тежест на едно осъзнато изкуство. Основите на човешкото съществуване, неговата връзка със света на невидимото, сакралното, тайното и мистичното – натам се спускат посоките в тази книга. Творчеството на Памукчиев неизменно се преплита, отразява, бори се, превъзмогва и преобразява света на изкуството през епохата, която преминава. Художествеността претърпява своите необходими превъплъщения, но истинската промяна настъпва със способността да бъде изразена душевната трансформация.

Размишленията са насочени към невидимия потенциал в произведенията на Станислав Памукчиев. Срещата на артиста със заряда на идеята, нейното осмисляне, съзряване, създаване и експониране в галерийното пространство. Разглежда се произведението като влиятелен образ с лично ниво на съществуване, като внушение, събуждащо дълбоки предбитийни кодове, пренесени през времето чрез унаследяване. Книгата крие ключ за разбирането на изкуството като безвремево внушение на актуалност.


Д-р Елена Олимпиева е родена през 1980 г. в град София. През 1998 г. завършва Националното училище за изящни изкуства Илия Петров в София със специалност Графика. Същата година е приета като студент по Графика, в Националната художествена академия. През 2004 г. успешно завършва своята магистърска програма. Специализира и Педагогика на изобразителното изкуство. Следват няколко самостоятелни, а също и множество общи изложби, както и участия в международни изложения за изящно и приложно изкуство. Нейни произведения са собственост на частни колекции. За известно време работи в областта на филмовата индустрия като дизайнер на специални ефекти. Занимава се и с графичен дизайн.

През 2019 г. защитава своя дисертационен труд, на чието проучване се основава и настоящата книга. Издава редица публикации, участва в научни конференции, свързани с проблемите на съвременното изкуство.

Тя продължава да твори в сферата на изящните изкуства, да преподава изобразително изкуство и да пише.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.