Динамика на несъзнаваното - К. Г. Юнг

  • Автор:К. Г. Юнг
Характеристики +
Автор:
К. Г. Юнг
Издателство:
Леге Артис
Корица:
Твърда
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9786197516227
Подробно описание +

ЗА СТАРОСТТА И ОСТАРЯВАНЕТО

„Не, съвършено неподготвени, ние навлизаме в пладнето на живота, дори нещо по-лошо, правим го с погрешната идея, че при погрешните предпоставки нашите предишни истини и идеали ще ни послужат. Не можем да живеем следобеда на живота си по същата програма както утрото, защото това, което е много сутринта, ще бъде малко вечерта, а това, което е вярно сутринта, няма да е вярно вечерта...

Остаряващият човек би трябвало да знае, че неговият живот не отива нагоре и не се разширява, а налага един неумолим вътрешен процес на стесняване на живота. За младия човек е почти светотатство или поне опасност твърде много да се занимава със себе си, за по-възрастния човек е задължение и необходимост да отделя сериозно внимание на себе си. Слънцето прибира лъчите си и осветява себе си, след като е прахосало изливало светлината си върху света…

Различни би трябвало да бъдат целите във втората половина от живота, в сравнение с първата: разширяване на живота, полезност, действеност, създаване на престиж в социалния живот, благоразумно направляване на потомството към подходящи семейства и добри позиции ъ достатъчно житейски цели! За съжаление обаче – недостатъчно смисъл и цел за мнозина, които съумяват да видят в стареенето само голото отмиране на живота и да възприемат усещат предишните идеали като избледнели и износени!...

Твърде малко от хората са артисти творци в живота и разбират, че изкуството на живота е най-изисканото и най-рядкото от всички изкуства – да изпие до дъно чашата благодатна красота, кой умее това?...

За лекаря, лекуващ душата, старият човек, който не може да се прости с живота, е точно толкова слабоват и болнав, колкото и момчето, което не може да изгради живота си. И действително, в много случаи става дума за същата детинска алчност, за същия страх, за същия инат и своенравие както в единия, така и в другия случай. Аз, като лекар, съм убеден, че е по-хигиенично да видиш в смъртта някаква цел, към която би могъл човек да се стреми, и че съпротивата срещу нея е нещо нездраво и абнормно, защото ограбва целта от втората половина на живота...

Детството и дълбоката старост наистина са твърде различни, но имат нещо общо, а именно потопеността в несъзнаваната психика...
Детството и дълбоката старост са безпроблемните състояния на живота...“

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.