Червено и черно

  • Автор:Стендал

Поредното бижу от колекцията Върхове на ИК Изток-Запад е световноизвестният роман на един от най-популярните френски писатели - "Червено и черно" на Стендал.

Романът проследява живота и страстите на амбициозния Жюлиен Сорел - интелигентен млад мъж, който произлиза от бедно семейство и прави всичко по силите си да се издигне в обществото, комбинирайки усилена работа с талант и... интриги. В първата част на книгата действието се развива във френския Прованс. Покровителстван от влиятелното кметско семейство Ренал, а впоследствие от директора на семинарията господин Пирар, младият Жулиен успява да се добере до елитна служба при маркиз Дьо ла Мол. Във втората част главният герой се установява в бленувания Париж. Историята проследява напористите му опити да са докаже и утвърди веднъж завинаги като част от френския елит. Прецизният психологически анализ на образите, запазена марка за творчеството на Стенадал, превръща приключенията на Жюлиен Сорел в ярка картина на вътрешните, подмолни течения във френското общество от началото на XIX век.

Българският превод на романа дължим на Атанас Далчев и Невяна Розева. Портретът на Стендал на корицата, както и пленяващите илюстрации в изданието са дело на художника Петър Станимиров.

Характеристики +
Автор:
Стендал
Страници:
496
Издателство:
Изток - Запад
Корица:
Твърда
Година:
2014
Език:
Български
ISBN:
9786191524822
Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.