Всичко за електронното управление в едно практическо ръководство

Бъдете активен участник в електронното управление!

Характеристики +
Страници:
732
Издателство:
Парадигма
Корица:
Твърда
Година:
2021
Език:
Български
ISBN:
9789543264544
Подробно описание +

Бъдещето на електронното управление се обуслява от взаимодействието и активността на всички участници в него.

Практическото ръководство представя изграденото към момента електронно управление като единен механизъм от понятия, нормативни правила, системи и процеси и цели да подкрепи и насърчи усилията за неговото развитие

 

Изданието включва:

 • подробно описание на понятия и анализ на нормативната уредба на правни институти
 • електронен документ, хибридни документи;
 • електронни удостоверителни услуги;
 • електронна идентификация;
 • мрежова и информационна сигурност;
 • участници в електронното упрваление;
 • защита на личните данни.
 • описание и анализ на процесите по предоставяне на електронни административни услуги /ЕАУ/
 • задължения на доставчиците на ЕАУ и управление на процесите;
 • системи за централизирано предоставяне на ЕАУ;
 • електронна идентичност на доставчиците на ЕАУ и задължения за предоставяне на информация;
 • достъпност на съдържанието на интернет страниците и мобилните приложения;
 • електронна идентификация при предоставяне на ЕАУ и използване на електронни удостоверителни услуги при изграждане на електронното упрвление;
 • условия и ред за заявяване и приемане на заявления за ЕАУ, електронно връчване и съхранение на електронните документи;
 • оперативна съвместимост при обмен на документи между администрациите, електронен обмен на удостоверителна и справочна информация;
 • осигуряване на информационна и мрежова сигурност съгласно Наредбата за минималните изисквания за информационна и мрежова сигурност;
 • предоставяне на информация от обществения сектор за повторно използване, отворен код, хранилище за изходен код и система за контрол на версиите.

Не трябва да забравяме обаче, че зад всичко, което сме постигнали дотук, стои разбирането за електронното управление в неговия традиционен смисъл. Съществено предизвикателство, откриващо се пред нас през следващите години, е трансформацията на електронното управление от цифров на съществиващи процеси в платформа с отворен код. Тази промяна е много повече от обикновено преобразуване от една форма в друга, тъй като тя предлага нов ицялостен механизъм на алгоритмизирано вземане на решения във всички сектори на обществения живот. Подобна метаморфоза се нуждае от знания и умения. Не ни остава нищо друго, освен да "тичаме" по-бързо.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

 1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
 2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.