А планините ехтяха

  • Автор:Халед Хосейни

Незабравима книга за възможността и надеждата да намерим в някой друг изгубена частица от себе си. Роман за това как обичаме, как се грижим за онези, с които съдбата ни е свързала, и как нашият избор отеква през поколенията.

Характеристики +
Автор:
Халед Хосейни
Страници:
400
Издателство:
Обсидиан
Корица:
Мека
Година:
2013
Език:
Български
ISBN:
9789547693289
Подробно описание +

От години си мисля, че романите на Халед Хосейни са събития и новият му роман не променя тази тенденция. Този автор ни подарява минути, в които булото, скрило Афганистан се повдига и светът, зает с ежедневните си „важности“, изведнъж се сепва и осъзнава, че животът не тече само „тук и сега“, той се случва навсякъде. И по различен начин. Харесвам различния поглед, който ми дава този автор. Сякаш ми слага лещи с нов диоптър и изведнъж детайлите стават ясни и видими, а аз имам силата да погледна отвъд моя собствен хоризонт.

Подобно на останалите книги на Хосейни и романът „А планините ехтяха“ напомня за „другия живот“. Една история за брат и сестра, които изпитват нещо повече от любов, това е толкова силна чувство, което би трябвало да се пребори с всичко и да оцелее, но не. Животът не е приказка, в която братът и сестрата се бия с вещици и магии, животът в Кабул е твърде реален, за да го понесат две деца и те не успяват да се справят със собствения си баща, който продава дъщеря си на богато, но бездетно семейство. Колко такива истории има в Афганистанска земя? Имат ли бройка, има ли кой да ги запомни и сподели? Този разказ започва с драма на един беден дом, който започва да се руши с едно пагубно решение. Героите се пръскат из целия свят като шрапнели от афганистанска бомба и тогава историята започва. Историята, разказана с много гласове и по много начини. Историята на цяло едно поколение, всеки от които по някакъв начин е свързан с Пари или Абдуллах. Историята на хора, намерили убежище в Париж, Сан Фрациско, Атина. Онези, които някога са имали нещо общо с Кабул или такива, на които тепърва им предстои да усетят прахта и силното слънце на тази земя.

Хосейни не иззема ролята на разказвач – той отваря страниците на новата си книга пред героите, които сами ще разкрият как живеят братът и сестрата в продължение на 56 години. Дали ще се срещнат и дали от срещата им ще има смисъл ще разберете минути преди финалата. А дотогава ще се разходите в мислите, писмата и интервютата на напълно непознати хора, онези, които на пръв поглед нямат място в този роман, но едно изречение, няколко думи ще разкрият тяхната незаменима стойност и техният принос към случващото се.

В края нещо ще се промени. Не в сюжета, във вас самите. И тогава ще започне вашата история, тази в която от вас зависи колко смелост ще имате да се загледате в живота наоколо и да си припомните, че оттатък проблемите като задръстване и забавена поръчка не са нещо повече от думи, думи отнесени от пясъчния вятър…

Доставка +

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди” или "Еконт"  в рамките на работното време на куриерските фирми.  

Срок за доставка – 3-5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” или "Еконт" обслужват по график.

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

 

Минимална цена на поръчка – 8,00 лв

Плащане с наложен платеж или банков превод!

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни!

Доставка за страната до арес със "Спиди" :3.50 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Спиди": 3.00 лв.

Доставка за страната до арес със "Еконт": 4.90 лв.

Доставка до  офис на куриерската фирма със "Еконт": 3.50 лв.

Безплата доставка над 50.00 лв.

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.