България - Френска хроника - 1841-1913

  • Автор:Болид Инс

Третото, разширено и допълнено издание на „България – френска хроника“

 

В настоящата книга е включена огромна документация за историята на България така, както е описано от дописниците, кореспондентите и художниците на френския вестник „Илюстрасион“ между 1841 и 1913 г.

Статиите и илюстрациите дават доволно обективен и безпристрастен поглед върху събитията, за оценката на които има различни мнения, даже и сред нас.

Характеристики +
Автор:
Болид Инс
Страници:
396
Издателство:
България - френска хроника
Корица:
Tвърди
Година:
2020
Език:
български
ISBN:
9789543942763
Подробно описание +

„Илюстрасион“ помества пътеписи за Българските земи още от 1841 г., подробно информира за Априлското въстание, за зверствата на поробителите, за Освободителната Руско-турска война, за Сръбско-българската война, за стопанския възход на страната след Освобождението, спира се на убийството на Стамболов, разказва за събитията през 1887 г., за княза и двора.

Особено подробно следи бунтовете в останалите под турска власт български земи и отразява широко Илинденско-Преображенското въстание. „Смята се, че то ще обхване почти цялото българско население на Македония, пишат френските наблюдатели и заключват: Сърцето на българите в България бие с това на българите, които са от другата страна на границата“, пише вестникът през 1903 г.

Доставка +

Доставка

 

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 3 до 5 работни дни, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

 

Плащане с наложен платеж или банков превод!

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Време за доставка: От 3 до 5 работни дни! 

Доставката се изчислява автоматично от системата на куриерска фирма „Спиди”.

Ориентировачната цена на доставка до офис на „Спиди3.40 лева.

Ориентировачната цена на доставка до адрес със „Спиди4.20 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

Тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, както и населеното място на получателя.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

 

Начин на плащане +

Заплащането на направените поръчки може да се извършва по няколко начин:

  1. В брой/с наложен платеж – плаща се на куриера, който доставя продуктите; заплащате стойността на Вашата поръчка без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката в сайта.
  2. По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка в лева. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод по сметката на МАЙ БУУК ЕООД.