„Спящите красавици“

„Спящите красавици“

Напоследък името на Стивън Кинг се среща все по-често. Сякаш сме в най-силните години на Краля, защото името му ни заобикаля от всички страни. Този път той се завръща с най-малкия си син –Оуен Кинг.
Следващата история, която ще видим е общият проект, който Стивън е написал именно със сина си Оуен Кинг – Спящите красавици”.

Какво да очакваме ?

Историята разказва за бъдеще, което е толкова реално и близко, сякаш всичко се случва точно сега. Нещо странно и зловещо се случва с жените когато легнат да спят. Те биват обвити в пашкул, подобен  на марля. Ако по време на „процеса” те бъдат събудени, пашкулът бъде нарушен или по някакъв начин телата им биват наранени, то жените се превръщат в насилствени, освирепели и много диви същества.

А докато спят…те отиват на друго място…

Мъжете в света са изоставени…

Една жена обаче, мистериозната Ийви е имунизирана срещу благословението или проклятието на спящата болест. Дали случайно Ийви не е аномалия, която трябва да бъде разучена? А може пък и да е демон, който трябва да бъде погубен?

Тепърва предстои да разберем…

Историята е разположена в малък град в Апалачите, а действието се развива основно в женски затвор. Спящите красавици” ще бъде една провокативна, изненадваща и страхотна новела, която ще демонстрира върховната творческа симбиоза между баща и син.

А ето какво разказват и самите те:

„Един ден казах на баща ми: „Как ти се струва идеята за една история, в която всички жени изведнъж заспиват?“. А той отговори: „Това е страхотна идея, трябва да напишеш тази история“, а аз му отговорих: „Не, ти я напиши“ разказва Оуен Кинг.

Така се ражда съвместеният проект на гениалния баща и сина му. Интересна подробност е, че двамата първоначално решават да реализират идеята си като мини сериал и дори написват сценарий за пилотния епизод, но веднага след това решават, че първо трябва да издадат книга.

„Много е трудно да кажем кой от нас коя част от книгата е написал, защото аз редактирах неговите части, той редактираше моите, но най-интересното е, че след като завършихме работата по книгата, все още сме приятели, все още си вдигаме телефоните, когато другият ни звъни…“ – разказва известният баща. „Чудесно е синът ти да те помоли да работите заедно. Нямах представа колко приятно е това. Получи се уникална комбинация между неговото и моето светоусещане, нещо като трети глас“ − обясняват двамата Кинг.

 

Книгата е обявена от „Goodreads” и читателите за най-добър хорър роман за 2017 г.

И с радост обявяваме, че благодарение на издателство „Бард„, тази невероятна книга

е вече и на български език.

Поръчкай книгата тук!

 

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *