Погубеният свят от Том Суетърлич

Погубеният свят от Том Суетърлич

Обявена за една „Сред най-добрите научно-фантастични и фентъзи книги за 2018 г. според BookPage.“  Погубеният свят от Том Суетърлич бързо очарова своите читатели.

Романът проследява действията на специален агент, разследващ варварско убийство с фатални последици за съдбата на цялото човечество.


ПРОЛОГ
2199 година

Предупредиха я, че ще вижда непонятни неща. Мъртва гора през безконечна зима, почернели от стар пожар дървета, вече заледени, рухнали стволове, решетка от овъглени клонки. От часове се катереше сред мъртви борове, но скафандърът ѝ пазеше топло. Беше тънък екип, който ѝ позволяваше да се движи свободно, оранжев на цвят, както се полага на неопитен служител, защото това беше първото ѝ пътуване до бъдеща Земя. Накъдето и да погледне, виждаше побледняло мразовито небе и заснежена пръст под щрихи от нападали дървета. Имаше две слънца – познатият ѝ блед слънчев диск и ослепително бялото сияние на явление, което инструкторът ѝ наричаше Бяла дупка. Някога тук се намираше Западна Вирджиния.

Беше се отдалечила много от базовия лагер и се притесняваше дали ще успее да се върне до квадландъра навреме за евакуацията. Дозиметър показваше нивото на облъчване, на което беше изложена – цветно петно, което през последните няколко часа беше потъмняло от яркозелено до цвета на заблатена вода. Това място я заразяваше, от въздуха и почвата се изпаряваха фини метални частици, които проникваха през скафандъра и в тялото ѝ……….

Поръчай книгата тук!

 

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *