Джек Лондон развълнува Венеция

Джек Лондон развълнува Венеция

Италиянският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на филмовия фестивал във Венеция за филма „Мартин Идън„, съобщава БТА. Творбата е адаптация на едноименния роман на Джек Лондон и разказва за беден, амбициозен писател. Сюжетът е пренесен в Неапол в началото на 20 век, допълва ТАСС.

 

Мнозина смятат, че в образа на Мартин Идън е вплетен и този на самия писател – Джек Лондон

Мартин Идън” се смята за един от шедьоврите на Джек Лондон и превърнал се в световна класика. Романът разглежда историята на неразбран от обществото гений, който има много общи черти със самия писател. И двамата са авантюристи, жадни да опознаят света, самоуки и отхвърлящи културата на богатата класа. И все пак „Мартин Идън” е романтичен роман, който ни води по пътя на постигането на успех с цената на извънредно усърдие и лишения и рязкото пропадане на беден младеж, заслепен от любовта, престорената финес и богатството. Макар да постига мечтата си, Мартин Идън категорично отказва да приеме светогледа на висшето общество.

 

 

 „Мартин Идън” е книга, която се смята за полуавтобиографична, поражда съмненията, че писателят слага сам край на живота си през 1916 г.

 

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *