Десет романтични романа за вашата половинка

Десет романтични романа за вашата половинка

Здравейте, приятели,

в тази наша публикация ще Ви покажем „Десет романтични романа за вашата половинка“, подходящи за подарък по случай наближаващият празник – Свети Валентин.

Топ 10:

„Писмо в бутилка“ разказва за Тереза Озбърн, която по време на отпуската си намира на океанския бряг писмо в бутилка, написано от непознат на име Гарет. „Моя най-скъпа Катрин“, гласят първите редове, „липсваш ми, любима, както винаги, но днес особено силно, защото океанът ми пее за теб и песента му е за живота, който имахме…“
„P.S. Обичам те“ Очарователна и затрогваща история за порастването, влюбването и любовната мъка. Лара Джийн не очаква да се влюби наистина в Питър. Те само се преструват, за да ревнува бившата му приятелка. Но после, съвсем неочаквано, на една училищна ски ваканция, те се целуват. Да бъдат заснети как се целуват в басейна, е доста неприятно. Това, че клипчето е видяно от всички в училище, е катастрофа. Но когато Джон Амброуз Макларън се обажда на Лара Джийн, за да ѝ каже, че е получил любовното ѝ писмо, настъпва истински хаос.
Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот. “Тетрадката” е такава книга. Разказът започва в наши дни, в един старчески дом. Възрастен мъж ни връща до 40-те години на миналия век с любовна история от своята тетрадка, която чете на една от пациентките в дома, с която се е сприятелил… Романът „Тетрадката“ е издаден в 37 страни и е сред най-продаваните книги на последното десетилетие. През 2004 бе екранизиран от режисьора Ник Касавитис.
„Отнесени от вихъра“ е смятан за най-големият бестселър на всички времена. За романа авторката му – Маргарет Мичъл, получава на награда „Пулицър“ през 1937. През 1939 по романа е заснет едноименния филм с участието на Кларк Гейбъл и Вивиан Лий. Лентата се превръща в истински кино хит и носи на създателите си рекордните по онова време 10 награди „Оскар“.
Считан от мнозина за най-добрия роман на всички времена, „Анна Каренина“ разказва за трагичната любов между омъжена жена и офицер. Романът е публикуван в осем части през периода от 1873 до 1877 в периодично руско издание. Първото му цялостно книжно издание излиза през 1878 и се състои от 864 страници.
„Гордост и предразсъдъци“ е най-популярният роман на Джейн Остин и е считан от мнозина критици за едно от най-значимите произведения в английската литература на XIX век. За първи път е публикуван през 1813, а по книгата са реализирани над 10 филма и телевизионни сериала.
 
„Обичам те“ звучи по-добре в Париж!Нюйоркчанката Серина Фуентес е планирала абсолютно всичко: Париж, градът на любовта, 21 декември, тя и сестра й по следите на медения месец на родителите им – истинска „Романтика“! Само че сестра й заминава за Мадрид с новия си любим и я поверява на грижите на напълно непознат.
Животът на седемнайсетгодишната Вероника е изпълнен с горчивина след раздялата на родителите й. Тя все още изпитва гняв към баща си и не може да му прости, че си е тръгнал, без дори да се сбогува. Но след едно вълшебно лято в неговия дом на брега на океана всичко се променя…
Гърците имат четири думи за любов и всяка една от тях описва различен нюанс на това чувство. Сторге е нежната майчина любов, филия – приятелската обич. Ерос – сексуалната любов. Агапе е голямата любов и събира всички други видове в едно върховно чувство!
 
Е Л Джеймс обръща по-тъмен и по-дълбок поглед към любовната история, пленила милиони читатели по света. Тяхната пламенна, чувствена връзка завършва с болка и разочарование. Но Крисчън Грей не може да забрави Анастейжа Стийл, да се откъсне от нея. Решен да си я върне, той се опитва да потисне най-тъмните си копнежи и желанието си за пълен контрол и е готов да обича Ана както тя иска.

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *