diana-neinata-istinska-istoria-ot-parvo-litse-enthusiast-9789542618492

Даяна – Нейната истинска история от първо лице

25.00 лв.

Страници: 352 с. + 16 с. цветна
Корица: Мека
Език: Български
Година: 2018

ISBN: 9786191642830 Категории: ,
Издател: Ентусиаст
Номер: 17494

Описание на продукта:

Когато „Даяна – нейната истинска история“ е публикувана за първи път през юни 1992 г., тя променя завинаги начина, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Първоначално посрещната със съмнение и подигравки, хитовата биография се превръща в уникална литературна класика, не само заради сензационното си съдържание, но и заради личното участие на Даяна в процеса на писането и издаването й. „Тази книга е прецедент в историята на кралската журналистика“, споделя редакторът Андрю Нийл.

Двайсет и пет години по-късно технологиите са напреднали значително и дават възможност да се прослушат неразбираеми до момента откъси от интервюта с принцесата, записани тайно. Те предлагат изцяло нов поглед върху преживяванията на Даяна и са забележителна хроника на живота й в Двореца.
През 1997 г., непосредствено след трагичната смърт на Даяна, Андрю Мортън разкрива истината за работата си с принцесата. Този необикновен процес на сътрудничество дава на Даяна възможност да опише живота си от първо лице. Никога преди представител на кралското семейство от такъв ранг не е говорил толкова сурово и директно: за нещастния си брак, за отношенията си с Кралицата и останалите членове на семейството, за надеждите си, за страховете и мечтите си. Икона в живота и легенда в смъртта, Даяна продължава да предизвиква възхищение дори двайсет години след онази ужасяваща нощ в Париж. В това преработено и допълнено издание на книгата, двайсет и пет години след първото й издание, Мортън представя на вниманието ни изцяло нов материал от аудиокасетите с интервютата на принцесата и напомня за завета на Даяна.

Нея вече я няма, но тя със сигурност не е забравена. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е най-близкото до автобиография на „принцесата на народа“, което бихме могли да получим.

Невероятна книга, пълна с прозрения за живота на Даяна… Лична, искрена и шокираща на места.
– THE SUNDAY TIMES

Откровен, завладяващ и малко плашещ портрет на „последната икона на двайсети век“.
– DAILY TELEGRAPH

Наистина завладяваща… Оставя те без дъх.
– DAILY MAIL

Ако Даяна се беше родила през Средновековието, щеше да бъде обезглавена.
– Дики Арбитър, бивш прессекретар на Кралицата

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Даяна – Нейната истинска история от първо лице”