Хитлер–Човекът-зад-чудовището

Хитлер: Човекът зад чудовището

22.00 лв.

Страници: 210
Корица: Мека
Език: Български
Година:2018

ISBN: 9786197280579 Категории: , Номер: 15932

Описание на продукта:

Диктаторът, който разруши Европа.

Какво мотивира Адолф Хитлер в неговата жажда за власт, във вярата му в превъзходството на арийската раса и в убеждението му, че германският народ трябва да властва над Европа? Какъв е източникът на неговия антисемитизъм, преследването на хомосексуалисти и цигани, вярата му, че войната е самоцел?

В тази книга авторът Майкъл Кериган разглежда живота на Хитлер още от самото начало, включително годините му на израстване в Австрия, опитите му да се развие като художник, военната му служба по време на Първата световна война и възхода му на власт като ръководител на нацистката партия, довела го в крайна сметка до канцеларията на германския райх, разкъсван от световна война, политически борби и социални катаклизми.

Колкото повече Хитлер се вкопчва във властта, толкова повече здравето му се влошава, заедно с военното и икономическото положение на Германия. Неговата параноя и погрешното разчитане на собствената му преценка във военното и тактическото планиране водят до пленяването на стотици хиляди войници в битката при Сталинград. През 1945 г., когато съветските сили нахлуват в покрайнините на Берлин, Хитлер се жени за тайната си любовница Ева Браун. Около 40 часа по-късно двамата се самоубиват.

Илюстрирана със 180 снимки, портрети, картини и произведения на изкуството, тази книга за Хитлер разкрива историята на човека, чиито действия продължават да ужасяват и пленяват съвременния читател повече от седемдесет години след смъртта му.

Майкъл Кериган е автор на „Тъмната история на католическата църква“, „Тъмната история на римските императори“, „Древните според собствените им думи“, „Келтски легенди“ и др. Той е журналист, рецензент на книги и автор на публикации, включително за в. „The Scotsman“ и за литературното приложение на в. „Times“. Живее в Единбург, Шотландия.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Хитлер: Човекът зад чудовището”