Разпродажба!
50b965e5f90b24d5eb3100e37a171565

Машина за ангели

18.90 лв. 5.00 лв.

ISBN: 9789542822103 Категория:
Издател: Сиела
Номер: 9763

Описание на продукта:

: Ник Харкауей
Страници: 632
Корица: Меки
Език: Български
Година: 2016
Издателство:  Сиела
ISBN: 9789542822103

Жизнерадостно тържество от смела изобретателност… чиста наслада. Какво приключение!

Патрик Нес

Това брилянтно безгранично творение на тъмен гений се захранва от собствена френетична енергия и избухва в безкрайно остроумие, изобретателна амбиция и дяволски добро писане! Ще я приключите, изпълнени със страхопочитание и останали без дъх, изпитали наистина нещо специално.

Мат Хейг

 

Джо Спорк прекарва дните си в поправка на часовници. Той е син на известен лондонски гангстер – касоразбиващия, влакоограбващ и картинокрадлив Матю „Картечния“ Спорк – но е загърбил тази част от фамилната история и търси спокойния, достоен живот на дядо си.

Само че семейното минало го догонва и го понася на вихъра си, когато Джо случайно активира необичаен часовников механизъм, който се оказва… машина за унищожение на света. Или може би за спасението му?

Със спокойния живот е свършено в миг. Джо е на мушката на британското правителство (по-точно негова секретна служба, неограничена от законите) и на диаболичен диктатор, оглавил орден от луди монаси с вкус към странни технологии. На негова страна обаче са Еди Банистър – завеяна любезна старица и пенсиониран секретен агент с бомба в чантата, и митична адвокатска кантора, която оказва спешни услуги от всякакъв калибър. Ама наистина всякакъв.

Джо Спорк трябва да спаси света, но за целта се налага да се пребори с механизирани войници, психопатични серийни убийци, гениални учени и какви ли не други заплахи за разумния живот във Вселената. А може би е време да призове на помощ лондонския подземен свят, затънал в летаргията налесни и сигурни престъпления?

Едно е сигурно – ще има фойерверки.

 

Ник Харкауей е наследил от баща си, легендарния писател Джон льо Каре, умението да разказва завладяващи истории.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Машина за ангели”